Groen aan de buurt! Doe mee in Woudenberg

Datum
25 oktober 2017 19:30
Locatie
Aaltje aan de Linie, Zegheweg 49, 3931 MR Woudenberg | zaal IJsvogel
Aanmeldingen

Woudenbergers die wensen of ideeën hebben voor een aantrekkelijker en groener Woudenberg, zoals een buurtmoestuin, een park of een vlindertuin, krijgen nu de kans om dit plan uit te voeren. De gemeente Woudenberg start namelijk met Groen aan de Buurt. Dit is een initiatief van Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht met als doel inwoners actief aan de slag te laten gaan met het landschap en de natuur in hun buurt. Groen aan de Buurt is een DOE-project. Het gaat niet alleen om het bedenken van ideeën, maar vooral ook om het realiseren ervan. De bedoeling is dat inwoners met elkaar hun ideeën tot uitvoering brengen. Gemeente Woudenberg, Provincie Utrecht en Waterschap Vallei en Veluwe stellen hiervoor geld beschikbaar.

Burgemeester Cnossen: “Woudenberg heeft een prachtig landschap en mooie natuur. Het leuke van het project Groen aan de Buurt vind ik dat elke inwoner invloed krijgt op de inrichting van de buurt door met een idee te komen of mee te doen aan de uitvoering. Ik ben benieuwd naar de ideeën.”

Het project gaat op woensdag 25 oktober van start met een ideeënavond, waar alle inwoners van Woudenberg welkom zijn. Tijdens deze avond krijgen zij uitleg over hoe Groen aan de Buurt werkt en laten medewerkers van Landschap Erfgoed Utrecht voorbeelden zien van soortgelijke projecten in andere gemeenten. Ook kunnen inwoners hun ideeën over (de inrichting van) het landschap en de natuur in de gemeente Woudenberg delen.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Samen maken we het landschap in en rond Woudenberg nog mooier! Kijk voor meer informatie op www.groenaandebuurt.nl en neem uw buren mee naar de ideeënavond!