Inspiratiebijeenkomst Maand van de Geschiedenis

Datum
25 april 2018 16:00 - 20:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Maximaal 30.
Schrijf je in voor deze activiteit

Schuif aan bij de Maand van de Geschiedenis!

‘Opstand’ is dit jaar het thema van de Maand van de Geschiedenis. In oktober 2018 organiseren erfgoedorganisaties overal in het land activiteiten rond dit thema. Heb jij al ideeën of concrete plannen voor jouw historische vereniging, museum of archiefdienst? Of ben je nog zoekende? Schuif aan, eet lekker mee en doe inspiratie op voor Utrechtse onderwerpen en activiteiten!

Historicus Fred Vogelzang (wetenschappelijk medewerker van de Nederlandse Kastelen Stichting) neemt je mee langs een aantal opstanden uit de Utrechtse provinciegeschiedenis. Behalve de legendarische Trijn van Leemput zijn er nog vele andere – wellicht minder bekende – figuren die zich op de één of andere manier hebben verzet. Ook komen tips voor het organiseren en promoten van activiteiten aan bod. Verder is er alle gelegenheid om elkaar in ontspannen sfeer te ontmoeten, samen te eten en ideeën en tips uit te wisselen.

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert deze bijeenkomst i.s.m. de Maand van de Geschiedenis. Het thema Opstand zal vanaf september ook het tweede halfjaarthema zijn op UtrechtAltijd.nl. Op die manier blijven verhalen over dit thema langer bewaard en beschikbaar dan alleen in de maand oktober.

Doelgroep
Vrijwilligers en professionals van erfgoedorganisaties in de provincie Utrecht.

 

Foto: Een stoet gewapende vrouwen is onder leiding van Trijn van Leemput op weg om het kasteel Vredenburg te Utrecht af te breken, anonieme 17e-eeuwse prent naar 1577 (Collectie Het Utrechts Archief, cat.nr. 32318)

Schrijf je in voor deze activiteit