kennisbijeenkomst: Boeren met Bomen

Datum
13 juni 2017 13:00 - 16:30
Locatie
De Zandschulp in Overberg, Zandschulperweg 14, 3959 AX
Aanmeldingen

In het verleden maakten boeren op verschillende manieren gebruik van bomen op hun bedrijf: om gereedschappen van te maken, als brandstof of als aanvulling van het dieet voor het vee.
In het moderne landbouwbedrijf is het gebruik van bomen op veel plekken naar de achtergrond verdwenen.

Maar ook in de moderne landbouw kunnen bomen een belangrijke meerwaarde vervullen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vasthouden van voedingsstoffen in de bodem, het leveren van belangrijke voedingselementen voor vee of het combineren van verschillende producten op een bedrijf. Boeren met Bomen heeft niet alleen een agrarisch belang, het maakt het landschap visueel aantrekkelijker en verhoogt de biodiversiteit. De winst is daarom tweeledig; voor de boer en voor de natuur.

Wilt u meer weten over de meerwaarde van bomen op uw bedrijf? Heeft u bijvoorbeeld vragen over hoe het precies werkt, wat de ervaringen van andere boeren zijn of welke toepassing voor u aantrekkelijk zou kunnen zijn? Meldt u zich dan aan voor deze bijeenkomst.
Aanmelden kan bij Max Zevenbergen via e-mail.

PROGRAMMA
13:00 uur   Ontvangst
13:15 uur   Presentatie Louis Bolk instituut over de verschillende voordelen en mogelijkheden van boeren met bomen, inclusief vragen en discussie
14:15 uur   Rondleiding pluimveebedrijf De Zandschulp van Wim Thomassen. Hij combineert een pluimveehouderij met een productieboomgaard en een wilgenplantage
15:45 uur   Afspraken voor een vervolgaanpak – pilotprojecten in Utrecht
16:15 uur   Afsluiting.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door NMU, Louis Bolk instituut en Landschap Erfgoed Utrecht.