Symposium Cultuuronderwijs verDIGITAALd?

Datum
1 november 2017 13:00 - 17:00
Locatie
Marnix Academie, Vogelsanglaan 1, 3571 ZM Utrecht
Aanmeldingen
Maximaal 200.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit

Symposium Cultuuronderwijs verDIGITAALd?
Digitale innovatie in cultuur- en erfgoedonderwijs in het licht van 21e-eeuws leren

Digitale innovatie inzetten voor kunst- en erfgoedonderwijs. Hoe pak je dat aan? Tijdens het symposium Cultuuronderwijs verDIGITAALd? delen vakgenoten hun ervaring en best practices rond het toepassen van digitale innovatie. Uiteraard passend binnen de thematiek van 21e-eeuws leren. Verwacht een middag met workshops waarin je ideeën en inspiratie opdoet om digitale innovatie in te zetten bij culturele activiteiten in de klas, musea en op locatie.

Informatie

Wanneer:           woensdagmiddag 1 november van 13.00 uur tot 17.00

Waar:                 Marnix Academie, Vogelsanglaan 1, 3571 ZM Utrecht.
De Marnix Academie is met het openbaar vervoer en met de auto goed bereikbaar. Zie ook: www.marnixacademie.nl/Contact

Voor wie:          (educatie)medewerkers van kunst-, erfgoed- en cultuurinstellingen en                                          leerkrachten.

Kosten:              gratis

Graag aanmelden voor woensdag 25 oktober 2017.
Let op: in het aanmeldformulier wordt gevraagd naar je vrijwilligersfunctie, is dat niet van toepassing? Geen probleem. Laat dit open en voltooi de aanmelding.

De kennis en ervaring die tijdens dit symposium gedeeld worden, is opgedaan tijdens het Erasmus+ project DICHE (digital innovation for cultural and heritage education). Meer informatie en praktijkvoorbeelden vind je op www.diche-project.eu.

 

> Tijdens dit symposium zijn onder meer deze 6 workshops bij te wonen
Voor het volledige programma en uitgebreide informatie over de workshops klik hier

1. Digitale educatie (on)mogelijk?
Een interactieve workshop over het gebruik van digitale media in museumeducatie. Wanneer en hoe worden het nuttige aanvullingen voor het leren. Door Bas de Wal, masterstudent Interaction Design aan de LUCA School of Arts in België.

2. An app a day … Creatieve online apps. Wat kun je ermee?
Internet staat vol met gratis apps die de creatieve kracht van kinderen versterken. Ontdek de mogelijkheden en kansen van deze nieuwe media voor het onderwijs. Zo onderzochten HKU-studenten en Kunst Centraal verschillende creatieve online apps voor leerlingen. Door Irene de Jong van Kunst Centraal.

3. Erfgoedonderwijs 2.0?
Academische studenten van de Marnix Academie kregen de opdracht een onderzoeksproject te ontwikkelen voor hun stageschool waarin erfgoed als rijke leeromgeving centraal stond. Digitale innovatie en 21e-eeuws leren waren de twee belangrijkste ingrediënten. Wat dit opleverde staat centraal tijdens de workshop. Door Juriaan Kamp van de Marnix Academie en Dorien Wijstma van Landschap Erfgoed Utrecht.

4. Creatieve kracht in het 21e-eeuwse leren
Aan de hand van actieve opdrachten bespreken we wat creativiteit is, waarom creativiteit past bij leren in de 21eeuw, hoe een goed creatief proces eruit ziet en hoe digitale middelen creativiteit kan versterken. Door Annemiek Laarhoven van Kunst Centraal en Arja van Veldhuizen van Landschap Erfgoed Utrecht.

5. Werken met applicaties in de praktijk
Een Green Screen is niet meer dan een groen oppervlak. Met de juiste apparatuur kan dit groene vlak alles worden. Wat kun jij er mee in de klas? In deze workshop ga je daarmee aan de slag. Door Harriet Zuidervaart van de Marnix Academie.  

6. ‘Storying’ the Cultural Heritage. Exploring how to apply Digital Storytelling in Cultural and Heritage Education (deze workshop is in het Engels)
Hoe kan Digital Storytelling bijdragen aan erfgoedonderwijs en 21e-eeuwse vaardigheden versterken. In deze workshop leren deelnemers een digitaal verhaal maken. Door Antonia Ligouri van Loughborough University uit Engeland en partner in Erasmus+ project DICHE.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit