Beleef buitenplaatsen

Nacht van de Buitenplaats 

In de provincie Utrecht zijn maar liefst 285 prachtige buitenplaatsen te vinden. Dit is het hoogste aantal buitenplaatsen bij elkaar in één provincie. Vaak worden deze bijzondere stukjes cultuur, verscholen achter fraaie heggen en tussen hoge eeuwenoude bomen, door het publiek vergeten. En dat terwijl deze unieke historische pareltjes met hun fraaie tuinen en parken zich vaak heel dichtbij bevinden en je er kunt genieten van zowel cultuur als natuur.Om het publiek een speciaal kijkje te laten nemen op de Utrechtse buitenplaats organiseert Landschap Erfgoed Utrecht 1 keer in de 2 jaar samen met de buitenplaats eigenaren de 'Nacht van de Buitenplaats'. Iedereen kan op deze sfeervolle avond genieten van verrassende activiteiten op verschillende buitenplaatsen.

Meer informatie over de Nacht van de Buitenplaats 2016.
 

Utrechtse buitenplaatsen op één website 

De website Utrechtse Buitenplaatsen.nl is een laagdrempelige website over de Utrechtse buitenplaatsen. De informatie over de Utrechtse buitenplaatsen wordt gekoppeld aan locatiegebonden uitgaansmogelijkheden en horeca-informatie. Bezoekers kunnen ook voor prachtige achtergrondverhalen, panoramabeelden en historische foto’s terecht op de website. Kortom, het is zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze bijzondere website over de Utrechtse buitenplaatsen. De website is tot stand gekomen in samenwerking met de provinciale erfgoedorganisaties en UtrechtYourWay.nl

Neem voor meer informatie over de website Utrechtse buitenplaatsen contact met ons op

       Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina Utrechtse Buitenplaatsen!

TV-serie: leven op stand
Landschap Erfgoed Utrecht heeft samen met de Nederlandse Kastelen Stichting aan een vierdelige tv-serie gewerkt over de lusten en de lasten van het wonen op een buitenplaats. Het publiek krijgt een kijkje achter de schermen van vier buitenplaatsen, die gewoonlijk niet voor publiek toegankelijk zijn. Prachtige beelden en verhalen van de bewoners worden afgewisseld met een terugblik op de geschiedenis van de buitenplaatsen in de provincie Utrecht.

De buitenplaatsen Vollenhoven en Sandwijck (De Bilt), De Wiers (Nieuwegein) en Vreedenhorst (Vreeland) staan centraal in de vierdelige tv-serie. Elk van deze buitenplaatsen biedt een andere invalshoek wat betreft de bewoning en alles wat daarbij komt kijken. De serie is gemaakt door RTV Utrecht. 

Voor meer informatie over de tv
-serie: Utrecht Buiten ''Leven op stand'' kunt u contact opnemen met: Mieke Heurneman