360° Landschap Oost

Datum
29 maart 2016 19:30 - 22:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 27, De Bilt (hoofdhuis)
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 24.
Prijs
€ 100,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Voor vrijwilligers die werkzaam zijn in buitengebied, bijvoorbeeld bij het beheer van Klompenpaden of landschapsbeheerwerkzaamheden, hebben vaak specifieke kennis die nodig is bij hun werkzaamheden. Voor hen is het interessant om meer achtergrond te krijgen over het omgeving waarin zij werkzaam zijn. Daarbij komt een brede reeks aan onderwerpen aan bod op gebied van zowel landschap, natuur als erfgoed. 

Voor deze cursus is geen voorkennis vereist

Doel
Het doel van de cursus is om basiskennis op te bouwen van de omgeving waar je als vrijwilliger werkzaam bent. Je kunt je werkzaamheden in een bredere context plaatsen.

Programma
De cursus bestaat uit 2 theorieavonden en een dagexcursie in het gebied.

29 maart 2016
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 27, De Bilt (hoofdhuis)

19 april 2016
Tijd: 19.30 - 22.00 uur
Locatie: landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 27, De Bilt (hoofdhuis)

14 mei 2016
Tijd: 9.30 – 16.00
Locatie: NNB bepalen

Programma per dag volgt later

Voor wie?
Vrijwilligers die werkzaamheden verrichten in het buitengebied van Oost-Utrecht. Wij nodigen specifiek Klompenpad vrijwilligers uit deel te nemen. Bij inschrijving krijgen deze vrijwilligers van Utrechtse Klompenpaden voorrang

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 100,- per cursist. Voor vrijwilligers van Utrechtse Klompenpaden is deelname gratis. 

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm of wegdrukken als de cursus gratis is voor u. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Landschap in notendop]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Evelien Kenbeek. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. Bij inschrijving gaan vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU voor.

Aanvullende informatie
Deelnemers krijgen de Kwaliteitsgids Utrechtse Landschappen met achtergrondinformatie. Lunch, koffie en thee op de laatste dag wordt verzorgd

Docenten
Hein Pasman, LEU
Diverse gastdocenten tijdens de excursie.

Contactpersoon
Evelien Kenbeek

Zelf meenemen
Tijdens de excursie wordt stevig en waterdicht schoeisel aanbevolen. Mogelijk rijden we kleine stukjes met de auto tijdens de excursie.  We verzoeken degenen die in het bezit zijn van een auto om de andere deelnemers een lift te geven.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus