De wereld van Germanen, Kelten en Romeinen

Datum
7 september 2017 14:00 - 17:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 25.
Prijs
€ 30,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Altijd al willen weten over de Lage Landen en specifiek het Utrechtse gebied  in de prehistorie, in de Romeinse tijd en de vroege Middeleeuwen, dan ben je hier op de goede plek. Archeoloog Alexander van de Bunt neemt je mee in een reis door de tijd. Waar komen de Germanen en Kelten vandaan, wat betekende de Romeinse overheersing voor ons, waren de Batavieren onze voorouders en was de vroege middeleeuwen en periode van verval?

In deze tweedelige cursus bestaande uit hoorcollege en discussieopdrachten verrijk je je kennis over deze periodes in onze geschiedenis.  

Doel van de cursus:
Wanneer je deze cursus hebt gevolgd zal je een stuk meer weten over de vroegste geschiedenis van de Lage Landen, met highlights uit het Utrechtse gebied. Daarnaast zullen ook de nieuwste inzichten over deze periodes aan bod komen. Deze kennis kan je gebruiken in je werkzaamheden als  gids of vrijwilliger bij de Archeohotspot of elders.

Voor wie?
Vrijwilligers met achtergrond in de archeologie (AWN/ArcheoHotspot). Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Bij inschrijving krijgen vrijwilligers van ArcheoHotspot die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht en vrijwilligers van de AWN ‘vereniging van vrijwilligers in de archeologie’ voorrang.

Wanneer?
Donderdag 7 september: 14:00-17:00 uur
Donderdag 14 september: 14:00-17:00 uur

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 30- per cursist. Voor de vrijwilligers van de ArcheoHotspot aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht  en de AWN ‘vereniging van vrijwilligers in de archeologie’ zijn er geen kosten aan verbonden. 

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het scherm dat verschijnt nadat u de aanmeldpagina heeft ingevuld, onder vermelding van NAAM CURSIST / Germanen-Kelten-Romeinen. U kunt deze ook wegdrukken als u op een andere manier wilt betalen (of als er voor u geen kosten verbonden zijn aan deze cursus). Wilt u voor meer mensen of modules betalen, dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van NAAM CURSIST / Germanan-Kelten-Romeinen.

Een andere mogelijkheid is om te betalen is per factuur. Neem dan contact op met Alexander van de Bunt, 030 2219 727.

Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Locatie
Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 39, De Bilt. Voor een routebeschrijving klik hier.

Docent & Contactpersoon voor deze cursus
Alexander van de Bunt

 

 

 

 

 

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus