Maaien met de Zeis

Datum
17 juni 2017 10:00 - 16:00
Locatie
Landgoed 'Het Lange Broek', Gooijerdijk 7a, 3947 NA Langbroek
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Prijs
€ 55,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

* De Cursus is geannuleerd *

 

Cursusinformatie
Vroeger maaide men het gras baan voor baan met de zeis. Voor kleinschalig natuurbeheer kan een zeis een goed alternatief zijn voor een bosmaaier of maaimachine. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukjes is de zeis handiger en vaak sneller. Je kunt gemakkelijker om een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij motorgereedschap.

Doel
De cursisten leren te maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding en de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis (‘haren’ van de zeis). De mobiele smid is ook aanwezig. Hij kan je eigen zeis desgewenst op lengte en houding afstellen zodat je er prettig(er) mee kunt werken.

Voor wie?
Vrijwilligers landschapsbeheer en andere geïnteresseerden. Bij inschrijving krijgen vrijwilligers van plaatselijke groepen landschapsbeheer en landschapsbeheerploegen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Aanvullende informatie / bijzonderheden
Eventuele documentatie  wordt  1  week  voor aanvang van de cursus per mail toegestuurd. We raden u aan om stevig en dicht schoeisel te dragen.
U kunt zelf een zeis + haarset bestellen (€ 140,-). Gelieve dit aan te geven bij aanmelding. De zeis wordt tijdens de cursus op maat gemaakt.
De cursus is inclusief lunch, koffie en thee.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 55,- per cursist. Voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht is de cursus gratis.
Het bedrag kan via iDEAL overgemaakt worden op rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van NAAM CURSIST / Cursus maaien met de zeis 2017. Een andere mogelijkheid is om te betalen is per factuur. Neem dan contact op met Maarten van Beek.
Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Locatie
Landgoed ‘Het Lange Broek’
Gooijerdijk 7a, 3947 NA Langbroek

Docent
Ernst Cohen, www.maaienmetdezeis.nl

Contactpersoon
Maarten van Beek, 030 - 2219 723

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus