Maaien met de Zeis

Datum
26 mei 2018 10:00 - 16:00
Locatie
Landgoed Oostbroek, boomgaard bij het winkeltje, Bunnikseweg 45a, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Minimaal 8 en maximaal 16.
Prijs
€ 55,00
Schrijf je in voor deze cursus

Cursusinformatie
Vroeger maaide men het gras baan voor baan met de zeis. Voor kleinschalig natuurbeheer kan een zeis een goed alternatief zijn voor een bosmaaier of maaimachine. Vooral bij kleinere of onregelmatige stukjes is de zeis handiger en vaak sneller. Je kunt gemakkelijker om een orchidee heen maaien en dieren die in het gras zitten hebben een grotere kans om weg te vluchten dan bij motorgereedschap.

Doel
De cursisten leren te maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding en de zeis veilig hanteren en transporteren. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het onderhouden en scherpen van de zeis (‘haren’ van de zeis). De mobiele smid is ook aanwezig. Hij kan je eigen zeis desgewenst op lengte en houding afstellen zodat je er prettig(er) mee kunt werken.

Voor wie?
Vrijwilligers landschapsbeheer en andere geïnteresseerden. Bij inschrijving krijgen vrijwilligers van plaatselijke groepen landschapsbeheer en landschapsbeheerploegen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Aanvullende informatie / bijzonderheden
U kunt een zeis + haarset bestellen (€ 140,-). Gelieve dit aan te geven bij aanmelding. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem zelf een lunch mee.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 55,- per cursist. Voor vrijwilligers van plaatselijke vrijwilligersgroepen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht is de cursus gratis.
Het bedrag kan via iDEAL overgemaakt worden op rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van NAAM CURSIST / Cursus maaien met de zeis 2017. Een andere mogelijkheid is om te betalen is per factuur. Neem dan contact op met Marja Zandberg.
Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Docent
Ernst Cohen, www.maaienmetdezeis.nl

Contactpersoon
Marja Zandberg, 030 - 2219 781

Schrijf je in voor deze cursus