Motorkettingzagen opfris

Datum
12 november 2016 09:00 - 16:00
Locatie
Locatie volgt nog, wordt alleen aan de deelnemers bekend gemaakt.
Aanmeldingen
Maximaal 10.
Prijs
€ 30,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Veel vrijwilligers in het landschapsbeheer hebben een cursus motorkettingzagen gevolgd en een certificaat verkregen. Dit geeft aan dat de vrijwilliger weet op welke wijze veilig met de motorkettingzaag moet worden gewerkt. Hoewel het certificaat een onbeperkte geldigheid heeft, adviseert Landschap Erfgoed Utrecht om minstens eens in de vijf jaar een opfriscursus te doen. Deze opfriscursus is specifiek gericht op het knotten van knotbomen met de motorkettingzaag.

Doel
Na het volgen van deze cursus is de vrijwilliger zich meer bewust van de mogelijke gevaren van het werken met de motorkettingzaag en de ergonomische juiste werktechnieken. Het onderhoud van de motorkettingzaag en het slijpen van de ketting kunnen weer optimaal worden uitgevoerd. De deelnemer is weer op de hoogte van de nieuwste technische en wettelijke bepalingen.

De vrijwilligers die deelnemen aan de opfriscursus zijn na afloop zeer positief en onderschrijven nut en noodzaak van het opfrissen.

Voor wie?
Alleen voor vrijwilligers van de plaatselijke vrijwilligersgroepen en landschapsbeheerploegen in de provincie Utrecht, die met een motorkettingzaag werken en in het bezit zijn van een (erkend) certificaat.

Opgeven voor 15 oktober 2016.

Kosten
De cursus kost € 30,00 per persoon voor vrijwilligers die zijn aangesloten bij LEU en die dit nodig hebben bij hun werkzaamheden. Overige deelnemers betalen € 120,00 per persoon.

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm, mocht u het bedrag van 120 euro moeten betalen kunt u de resterende 90 euro overmaken op rekening. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Opfriscursus motorzagen 2016]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Hein Pasman. Pas na betaling is uw aanmelding definitief. 

Bij inschrijving krijgen plaatselijke vrijwilligersgroepen landschapsbeheer en landschapsbeheerploegen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Docent
Jos van den Eshof (Bedrijfstrainingen in het Groen)

Contactpersoon
Hein Pasman

Zelf meenemen (verplicht)
- Motorkettingzaag
- Veiligheidshelm met gehoorbescherming en gelaatsbescherming
- Zaagschoenen of zaaglaarzen die goed grip hebben op de ondergrond
- Werkhandschoenen die soepel zitten
- Zaagbroek of zaagoverall

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus