Samen werken aan een slimme organisatie

Datum
22 januari 2018 10:00 - 16:00
Locatie
Landgoed Oostbroek (hoofdhuis), Bunnikseweg 39, 3732 HV De Bilt
Aanmeldingen
Maximaal 16.
Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus

Een driedaagse cursus cultureel ondernemen voor betrokken medewerkers

Wanneer: maandag 22 januari, dinsdag 23 januari en maandag 5 februari

Voor wie: medewerkers met coördinerende taken, bestuursleden

Ook culturele instellingen moeten steeds meer letten op de zakelijke kant van de organisatie: hoe ga je bewust om met kosten en organiseer je de dagelijkse gang van zaken slim en handig? Dat kunnen managers en bestuursleden niet alléén.

Waardevolle ideeën hiervoor zijn te vinden op de werkvloer: bij de mensen die de dagelijkse gang van zaken regelen en zien hoe kosten bespaard kunnen worden en ook zien hoe de ervaring van bezoekers verbeterd kan worden. Speciaal voor die medewerkers is deze driedaagse cursus opgezet.

In deze training leren deelnemers inzicht te krijgen in de processen van de eigen organisatie, gaan ze aan de slag met concrete verbetervoorstellen en krijgen ze handreikingen om deze binnen hun organisatie voor te stellen en uit te voeren. Denk aan kosten bewuster inkopen, aan klantvriendelijker werken bij de balie of achter de schermen, aan het stimuleren van verkoop van producten of aan samenwerken om kostenvoordeel te behalen.

Bijkomend voordeel: meer werkplezier en meer betrokkenheid.

Bekijk hier het hele programma.

Aanmelden voor 15 januari 2018. Deelnemers uit de provincie Utrecht hebben voorrang.

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen deze cursus omdat het hier een pilot betreft van een cursus die wordt ontwikkeld in het kader van EMPHOS, een Europees opleidingstraject. De cursus wordt uitgevoerd in het kader van het Europese Erasmus+ programma EMPHOS. Dit project richt zich op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden van professionals binnen organisaties op het gebied van cultureel erfgoed.

 

Schrijf je in voor de reservelijst van deze cursus