Veilig hoogstamfruitbomen snoeien

Datum
24 november 2017 09:00 - 16:00
Locatie
Landgoed Bredius, Kievitstraat 42, 3443 BG Woerden
Aanmeldingen
Minimaal 5 en maximaal 10.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie
Veel vrijwilligers werken buiten aan het beheer van het landschap. Bij het werken in de hoogstamfruitbomen moet je soms gebruik maken van werkpositionering. In deze workshop komt aanbod wanneer je dit gebruikt en hoe.

Doel
Het voeren van de juiste klimtechniek en de veiligheid heeft hoge prioriteit. Dit kan worden bereikt door deze training, waarbij de deelnemer verschillende technieken wordt geleerd om zich veilig door een boom te bewegen op een fysiek minder belastende manier dan wellicht nu het geval is. Deelnemers dienen een cursus snoeien hoogstamfruitbomen te hebben gevolgd. 

Voor wie?
Vrijwilligers die buiten actief werken aan landschapsbeheer in hoogstamfruitbomen en een cursus hoogstamfruitbomen hebben gevolgd maar nog niet het onderdeel werkpositionering.

Kosten
Deelname aan deze cursus kost € 125,- per cursist. Vrijwilligers van vrijwilligersgroepen aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht  betalen € 50,- per cursist.

Het bedrag moet overgemaakt worden op rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van NAAM CURSIST /[naam  cursus]. Een andere mogelijkheid is om te betalen is per factuur. Neem dan contact op met Marja Zandberg.

Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Aanvullende informatie / bijzonderheden
Neem mee: Werkpostioneringset als je deze hebt.  Werkhandschoenen, helm en veiligheidsbril en bewijs van deelname cursus snoeien hoogstamfruitbomen. Neem ook je eigen lunchpakket mee. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Docent
Peter Bongen van Praktijk Centrum Bomen

Contactpersoon
Marja Zandberg

Inschrijving
Bij inschrijving krijgen vrijwilligers van groepen die zijn aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht voorrang.

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus