Weidevogelbescherming basis Eemnes

Datum
7 april 2016 20:00 - 22:00
Locatie
Buurtcentrum, Wakkerendijk 66a, 3755DD, Eemnes
Aanmeldingen
Minimaal 5 en maximaal 30.
Prijs
€ 10,00
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus

Cursusinformatie 
De afgelopen decennia is het aantal weidevogels zoals kieviten en grutto’s flink afgenomen. Vrijwilligers en agrariërs zetten zich in om de achteruitgang van de weidevogelstand te keren. De benodigde kennis voor deze weidevogelbescherming kunt u opdoen in deze tweedaagse cursus (7 en 14 april). 

Doel 
Doel van de cursus is om beginnende weidevogelbeschermers de basiskennis over weidevogels te leren. Wat zijn weidevogels, waar leven ze en wat hebben ze nodig? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het beschermen van weidevogels bij werkzaamheden op het land.

De vrijwilliger sluit zich vervolgens aan bij een bestaande weidevogelgroep en wordt daar verder begeleid door ervaren beschermers. Zij nemen de vrijwilliger mee het veld in om de praktijkkennis over weidevogels en weidevogelbescherming te leren.

Programma
Deel 1: 07 april 2016, 20.00 - 22.00 uur, Buurtcentrum
Deel 2: 14 april 2016, 20.00 - 22.00 uur, Buurtcentrum

Voor wie?
Vrijwilligers die in het voorjaar mee willen helpen om de weidevogels in Utrecht te beschermen. Voor deze cursus is geen kennis van weidevogels noodzakelijk.

Kosten
€ 10,- per persoon. Men krijgt hiervoor de veldgids weidevogelbescherming

U kunt het bedrag via iDEAL betalen in het volgende scherm. Wilt u voor meer mensen betalen dan kunt u het bedrag overmaken via rekeningnummer NL06TRIO0197728901 van Landschap Erfgoed Utrecht onder vermelding van [NAAM CURSIST(EN) / Weidevogelbescherming basis]. Ook kunt u, als nodig, per factuur betalen. Neem hiervoor contact op met Maarten van Beek. Pas na betaling is uw aanmelding definitief.

Aanvullende informatie 
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Na ca. 3 jaar veldervaring kan de Gevorderden cursus weidevogelbescherming worden gevolgd. Neem daarnaast vooraf een kijkje op www.weidevogelbescherming.nl

Docenten

Maarten van Beek – Coördinator weidevogelbescherming Utrecht

Contactpersoon
Maarten van Beek

Uiterste inschrijfdatum
6 april 2015

Je kunt je niet meer inschrijven voor deze cursus