Digitale werkplaats

In de digitale werkplaats vind je digitale kennis die is ontstaan tijdens het project uRule. Deze bestanden kunnen helpen bij het ontwikkelen en verder te verdiepen van kennis rondom het maken van erfgoed Games.

Workshops

Symposia

Games en Erfgoed Symposium 2012
In oktober 2012 organiseerde de Taskforce Innovatie Utrecht (nu Economic Board Utrecht) een Inspiration Day Games en Erfgoed. Het Cultuur Consortium Utrecht, initiatiefnemer van uRule, was als inhoudelijke partner betrokken bij dit symposium. Met ruim 160 deelnemers uit heel Nederland en een breed programma van workshops en presentaties kreeg een succesvol symposium vorm

Games en Erfgoed Symposium 2014
Op 30 oktober organiseerde uRule een symposium Games en Erfgoed. In het uRule programma werd geëxperimenteerd en gewerkt met het innoveren van de beleving van erfgoed met behulp van games. Daarnaast werd er onder leiding van Valentijn Byvanck met specialisten uit de gamewereld zoals Rosie Fairchild, Kars Alfrink, Jasper Visser, Ben Schouten en Karel Millenaar kennis uitgewisseld met collega´s van erfgoedinstellingen en creatieve bedrijven aan de hand van inspirerende (internationale) cases, reflecties en actieve werksessie.

Vraagbaak

De meest gestelde vragen over games en erfgoed
De meest gestelde vragen voor ontwikkelaars

Inspiratie