Nieuws

Kom ook historisch moestuinieren op Landgoed Zuylestein

17 augustus 2017 14:10

Tussen Amerongen en Leersum ligt een prachtig landgoed, Landgoed Zuylestein. Wist u dat er op dit landgoed een moestuin uit de 17de eeuw ligt? Hier wordt al vele eeuwen voedsel verbouwd. Voor het onderhouden van de tuin zijn de eigenaren, samen met Landschap Erfgoed Utrecht, op zoek naar vrijwilligers.

› Lees verder

Twee vacatures voor onze Raad van Toezicht

3 augustus 2017 09:41

Voor onze Raad van Toezicht hebben we twee vacatures. In verband met de politieke aanstelling van de huidige voorzitter is de functie van voorzitter op korte termijn vacant. Tevens zoeken wij een lid voor de Raad van Toezicht. Een van beide functies dient te worden ingevuld door iemand met een financiële achtergrond.

› Lees verder

Bekijk jij Utrecht straks als filmmaker?

1 augustus 2017 14:11

Heb jij een scherp oog voor de rijke geschiedenis en schoonheid van je omgeving? Woon je in Utrecht of omstreken? En wil je graag als vrijwillig allround filmmaker aan de slag? Bedenk dan een goed idee voor 7 september en maak kans op een van de 8 vrijwillige traineeplekken bij Landschap Erfgoed Utrecht. In vier dagdelen word je door een ervaren filmmaker ingewijd in het filmvak.

› Lees verder

Ben jij een echte verhalenverteller met vlotte pen?

13 juli 2017 14:02

Vind je het leuk om in de geschiedenis van Utrecht te duiken en deze kennis om te zetten naar een enthousiasmerend en aansprekend verhaal? Ga dan aan de slag bij het gezellige vrijwilligers-redactieteam van UtrechtAltijd.nl.

› Lees verder

Houdt u het verhaal van de Pyramide van Austerlitz levend?

13 juli 2017 12:25

De Pyramide van Austerlitz markeert een belangrijk moment uit onze geschiedenis: de Franse Tijd. Vrijwilligers maken het mogelijk om iedereen van dit bijzondere monument te laten genieten. Deze zomervakantie verwachten we weer veel bezoekers en daarom kunnen we wel wat extra hulp gebruiken! We zoeken gastheren en -dames die kaartjes willen verkopen bij de toegang van de Pyramide van Austerlitz. Met de opbrengst van de kaartverkoop onderhouden we het monument.

› Lees verder

Vrijwilligers landschap en erfgoed zijn 17,3 miljoen euro waard

28 juni 2017 12:32

Op Landgoed Zuylestein vond op 30 juni de jaarlijkse Vrijwilligersdag van Landschap Erfgoed Utrecht plaats. Met dit evenement wil de organisatie alle vrijwilligers bedanken voor hun niet aflatende inzet bij het behoud, beheer en de ontwikkeling van het landschap en het rijke erfgoed in de provincie Utrecht. Maar liefst 9.900 Utrechtse vrijwilligers realiseerden vorig jaar 769.221 manuren met een economische tegenwaarde van € 17,3 miljoen.

› Lees verder

Nog meer wandelplezier: Zoddenpad feestelijk geopend

29 juni 2017 10:42

Op 28 juni werden twee nieuwe wandelroutes geopend in het Oostelijke Vechtplassengebied. Landschap Erfgoed Utrecht opende het 101ste Klompenpad, het Zoddenpad. En Natuurmonumenten opende het Vredevoetpad.

› Lees verder

Vrijwilligersgroep Landgoed Prattenburg van start

28 juni 2017 17:06

Op woensdag 14 juni 2017 is de vrijwilligersgroep voor het onderhouden van de Historische tuin van Landgoed Prattenburg van start gegaan! 12 enthousiaste vrijwilligers hebben een rondleiding over het landgoed gehad. Na de lunch werden er buxussen in vorm geknipt en rododendrons terug gezet om een zichtas vanuit het kasteel te herstellen.Vanaf 5 juli gaat de groep op woensdag, om de week, aan de slag in de historische tuin.

› Lees verder

Lees ons Jaarverslag 2016

20 juni 2017 16:54

Het erfgoed en het landschap van de provincie Utrecht is onze passie. Daar werken we dagelijks met hart en ziel voor. We doen dat met de hulp en inzet van meer dan 9.000 vrijwilligers die met en via ons of uit eigen initiatief werken aan het behoud, beheer en de ontwikkeling van het Utrechtse landschap en erfgoed. We laten u graag zien waar we met heel veel verschillende partijen en die meer dan 9.000 vrijwilligers met volle overgave aan gewerkt hebben het afgelopen jaar.

› Lees verder