Nieuws

Doe de quiz op UtrechtAltijd.nl

17 oktober 2017 11:41

De keuze is aan jou; alles uit het verleden wat in de weg zit kan tegen de vlakte of vind je juist dat erfgoed met fluwelen handschoenen aangepakt moet worden? Wat zou er van het verleden van de provincie Utrecht zichtbaar zijn als jij zou mogen kiezen... Ontdek welk type jij bent. Doe de quiz op UtrechtAltijd.nl!

› Lees verder

Eerste project Groen aan de Buurt gerealiseerd

9 oktober 2017 10:46

Op maandagochtend 9 oktober was de opening van het eerste project van “Groen aan de Buurt”: de bloemenweide in Wijk bij Duurstede aan de Kromme Rijn. Wandelaars in het Noorderwaardpark langs de Kromme Rijn hebben al gezien dat er werk in uitvoering was. En volgend jaar staat het op deze locatie vol met mooie bloemen en zoemen er volop blije bijen.

› Lees verder

Eén centraal onderwijsplatform over de Romeinse Limes

5 oktober 2017 15:50

Op 2 oktober 2017, tijdens de Maand van de Geschiedenis, is het nieuwe online onderwijsplatform voor de Romeinse geschiedenis in Nederland live gaan. Dit platform is ingebed in een geheel vernieuwde website over de Romeinse limes. Al het beschikbare lesmateriaal over de Romeinse tijd en de Romeinse limes in Nederland vind je hier direct bij elkaar op één overzichtelijk en aansprekend platform!

› Lees verder

Win de verkiezingen met landschap

5 oktober 2017 15:28

21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In september zijn we gestart met de campagne ‘Win met Landschap’ om landschap op de agenda krijgen bij de lokale politiek. Wij willen dat ‘zorg voor ons landschap’ net zo vanzelfsprekend wordt als ‘duurzaamheid’. En vragen daarbij aandacht voor de belangrijke rol van vrijwilligers.

› Lees verder

10-jarig jubileum Grift en Graftenpad

29 september 2017 16:35

Al 10 jaar kunnen wandelaars het mooie buitengebied van Rhenen ontdekken door het Klompenpad Grift en Graftenpad te wandelen. Onlangs vierde Landschap Erfgoed Utrecht het 10-jarig jubileum van het Grift en Graftenpad. Klompenpaden zijn niet mogelijk zonder dat agrariërs hun weilanden openstellen en vrijwilligers die de paden onderhouden. Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, bedankte de agrariërs en vrijwilligers daarom voor hun jarenlange inzet.

› Lees verder

ArcheoHotspots genomineerd!

19 september 2017 13:41

De ArcheoHotspots zijn genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs. Het project dat het beste archeologie presteert en het daarnaast goed weet te vertalen en verbeelden richting het publiek wint de prijs. De Grote Archeologie Prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt op 28 oktober, tijdens de Nacht van de Geschiedenis. Gedurende de Maand van de Geschiedenis in oktober kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete project. Stem jij ook op de ArcheoHotspots?

› Lees verder

10 jaar Cultuurprogramma verrassend dichtbij

5 september 2017 14:05

Dit schooljaar bestaat het Cultuurprogramma 10 jaar. Het Cultuurprogramma is uniek in Nederland. En daarom zetten Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht dit schooljaar het programma in de schijnwerpers!

› Lees verder

Ga aan de slag in de provincie op Landgoed de Laan!

31 augustus 2017 12:10

Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van Landgoed de Laan bij Veenendaal. Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week.

› Lees verder

UtrechtAltijd.nl vertelt een reeks (on)fortuinlijke geschiedenis verhalen

31 augustus 2017 11:15

Geluk bij een ongeluk. Het nadeel van de één, is soms een voordeel voor de ander. Zelden wordt geluk los gezien van ongeluk. Het is maar net vanuit welk perspectief je kijkt. Zo werd Amersfoort een bedevaartsoord doordat Geertje Arends zich schaamde voor een Mariabeeldje. En het Rietveld Schröderhuis zou niet hebben bestaan als opdrachtgever Truus Schröder had besloten toch naar Amsterdam te verhuizen. Illustrator Agnes Loonstra verbeeldt een paar van deze (on)fortuinlijke verhalen in het campagnebeeld, zie jij welke?

› Lees verder