Nieuws

Altijd al archeoloog willen worden?

23 februari 2017 11:35

Voor de heropening van de ArcheoHotspot Utrecht in Museum Hoge Woerd zoeken Landschap Erfgoed Utrecht en Museum Hoge Woerd enthousiaste vrijwilligers die het bestaande team willen versterken. De ArcheoHotspot is een vrije toegankelijke ruimte voor publiek waar professionele en amateur archeologen samen aan het werk zijn. Ervaring of kennis is niet nodig, wel voorliefde voor archeologie of geschiedenis!

› Lees verder

Helpt u mee de weidevogels te beschermen?

19 februari 2016 16:52

De eerste kieviten buitelen al weer boven de akkers. En de eerste grutto’s zijn ook al gearriveerd in Nederland. Het voorjaar komt er aan! Voor het beschermen van weidevogels worden nog vrijwilligers gezocht.

› Lees verder

Ben jij de nieuwe manager Marketing & Communicatie?

17 februari 2017 10:05

Wil jij werken in de boeiende wereld van Natuur & Landschap en Erfgoed? En wil jij vanuit jouw professie meewerken aan de realisatie van de transitie van Landschap Erfgoed Utrecht naar een ondernemende maatschappelijke organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou.

› Lees verder

Kom ook een handje helpen in de historische tuin van Huis te Maarn

14 februari 2017 16:33

Op zoek naar een groene uitdaging samen met een gezellige groep mensen? Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, tussen Maarn en Doorn ligt Landgoed Huis te Maarn. Het Landgoed is samen met Landschap Erfgoed Utrecht opzoek naar vrijwilligers die de familie van Huis te Maarn willen helpen met het onderhouden en behouden van de historische tuin en het omliggende landgoed.

› Lees verder

De Wilde Bijenlinie gaat van start dankzij de Postcode Loterij

14 februari 2017 13:36

Tijdens het jaarlijks Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij heeft LandschappenNL 1,7 miljoen euro ontvangen voor de realisatie van de Wilde Bijenlinie. Dit is fantastisch nieuws voor de bedreigde wilde bij en voor het Nederlandse landschap. Naast de steun voor de Wilde Bijenlinie steunt de Postcode Loterij met 13,5 miljoen euro natuur en landschap in Nederland.

› Lees verder

Lichtjeswandeling goed bezocht

7 februari 2017 12:21

De Lichtjeswandeling van vrijdag 30 januari bij de Pyramide van Austerlitz is zeer goed bezocht. Bijna 300 mensen hebben de lichtjes gevolgd door het mooie besneeuwde bos. Onderweg vingen zij een glimp op van wat de soldaten aten in de Franse Tijd. De meeste passanten lieten deze rijk gevulde maaltijdsoep echter links liggen.

› Lees verder

Plaats delict Utrecht: Moord en doodslag

19 januari 2017 16:25

Op 22 september 1977 wordt de Croeselaan in Utrecht voor even wereldnieuws. Twee leden van de extreemlinkse Duitse terreurgroep Rote Armee Fraktion duiken op bij een autoverhuurbedrijf, een schietpartij met dodelijke afloop is het gevolg. Nieuwsgierig geworden? Vanaf donderdag 19 januari lees meer over deze spraakmakend moord op UtrechtAltijd.nl. In de komende maanden volgen meer bloedstollende verhalen. Zoals de moord op de Engelse prinses Cunera bij Rhenen in de vierde eeuw en de bekende Utrechtse dichter Gerrit Achterberg die in 1934 zijn hospita vermoordde. Houd UtrechtAltijd.nl dus goed in de gaten en leer het duistere verleden van Utrecht kennen.

› Lees verder

NLdoet 2017 op 10 en 11 maart

19 januari 2017 15:31

Op 10 en 11 maart is de grootste vrijwilligersactie van ons land: NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ook dit jaar heeft Landschap Erfgoed Utrecht een aantal mooie aansluitende projecten waar je aan kunt deelnemen!

› Lees verder

Nieuwe website GroenaandeBuurt.nl in de lucht

13 januari 2017 10:16

Op 12 januari is de gloednieuwe website Groenaandebuurt.nl gelanceerd. De website bevat allerlei nieuws, kennis, praktische informatie en goede voorbeelden over aanleg en beheer van groen door lokale bewonersinitiatieven.

› Lees verder