ArcheoHotspots genomineerd!

De ArcheoHotspots zijn genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs. Het project dat het beste archeologie presteert en het daarnaast goed weet te vertalen en verbeelden richting het publiek wint de prijs. De Grote Archeologie Prijs wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt op 28 oktober, tijdens de Nacht van de Geschiedenis. Gedurende de Maand van de Geschiedenis in oktober kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriete project. Stem jij ook op de ArcheoHotspots?

ArcheoHotspots maakt archeologie voor iedereen tastbaar en toegankelijk op verschillende plekken in het land. Je kunt er zomaar binnenlopen bij een archeoloog en uitleg krijgen over bijvoorbeeld een pijpenkop die je in je tuin hebt gevonden. Of je kunt er zien hoe aardewerk wordt gerestaureerd en meehelpen het sorteren van zeefmonsters. De toegang is gratis. 

De ArcheoHotspot van Utrecht vind je in Castellum Hoge Woerd. In het Castellum kun je elke week op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12:00-16:00 uur op bezoek bij de archeologen. Ook worden er leuke activiteiten en evenementen georganiseerd. Kijk hier wat je allemaal kunt doen. 

ArcheoHotspots is een initiatief van het Allard Pierson Museum dat in samenwerking met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant dit project gestalte geeft. De projectpartners hebben de ambitie om archeologie op een laagdrempelige manier en vanuit verschillende niveaus toegankelijk en tastbaar te maken. In de provincie Utrecht is de ArcheoHotspot een samenwerking tussen Museum Hoge Woerd en Landschap Erfgoed Utrecht en wordt medemogelijk gemaakt door Provincie Utrecht.

 

Dit bericht is geplaatst op 19 september 2017.