Buitenplaatsen in Utrecht op RTV Utrecht ''Leven op Stand''

Hoe is het om te wonen op een buitenplaats? Om die vraag draait de vierdelige serie Utrecht Buiten –Leven op stand die vanaf 3 mei te zien is op RTV Utrecht. In de serie nemen we een kijkje achter de voordeur bij heel verschillende buitenplaatsen met heel verschillende bewoners: van een telg uit een adellijk geslacht tot een groep kamerbewoners. We praten met ze over de lusten van het bezit van een buitenplaats, maar ook over de lasten. Utrecht Buiten is vier weken lang elke zaterdag te zien op RTV Utrecht. 

In deze serie van Utrecht Buiten is er aandacht voor de buitenplaats Vreedenhorst net boven het dorpje Vreeland waar Kees Beelaert van Blokland geboren en getogen is. Ook nemen we een kijkje bij Sandwijck in De Bilt wat in de jaren '70 op de nominatie stond om afgebroken te worden. En we gaan naar Nieuwegein waar  architect Jaco de Visser per toeval stuitte op de historische fundamenten van het verdwenen huis De Wiers. En tot slot ontdekken we één van de meest in het oog springende historische buitenplaatsen in de provincie, Vollenhoven bij Zeist.

3 mei: aflevering 1
Vreedenhorst
Kees Beelaert van Blokland is geboren en getogen op buitenplaats Vreedenhorst, net boven het dorpje Vreeland, gelegen aan de Vecht. De buitenplaats is, zoals historisch gezien gewoon was, ook nu nog aan verandering onderhevig. Kees Beelaert van Blokland werkt regelmatig aan verbeteringen en veranderingen aan het huis en de tuin. Het helpt daarbij dat hij hovenier is en oude bouwmaterialen verzamelt. Vreedenhorst is niet alleen een prachtige historische buitenplaats, maar ook een plek waar gewoond en gewerkt wordt.

Bij RTV Utrecht op 3 mei 2014 vanaf 7:15 uur (wordt elk uur herhaald) 

Utrecht Buiten is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Kastelenstichting, Landschap Erfgoed Utrecht en de Provincie Utrecht.

Bekijk hieronder alvast het promofilmpje!De landschapsserie Utrecht Buiten is van 3 mei tot en met 24 mei elke zaterdag te zien op RTV Utrecht.

Overzicht afleveringen:
Aflevering: Vreedenhorst 3 mei 2014 vanaf 7:15 uur
 (wordt elk uur herhaald)
- Aflevering: Sandwijck op 10 mei 2014 vanaf 7:15 uur
 (wordt elk uur herhaald)
- Aflevering: De Wiers op 17 mei 2014 vanaf 7:15 uur
 (wordt elk uur herhaald)
- Aflevering: Vollenhoven op 24 mei 2014 vanaf 7:15 uur
  (wordt elk uur herhaald)

Dit bericht is geplaatst op 29 april 2014.