Cultuurhistorische wandeling geopend

Op donderdagmiddag 10 juli werd de cultuurhistorische wandeling Plantage Willem III en Kwintelooijen geopend. Wethouder van de gemeente Rhenen, Jan Kleijn, verrichtte de officiële openingshandeling. Daarna liepen de aanwezigen onder begeleiding van vrolijke middeleeuwse muziek van de Flierefluiter een klein stukje van de route. Tijdens de wandeling werden onder andere de Celtic Fields, ofwel prehistorische akkers, bekeken die zijn hersteld door Landschap Erfgoed Utrecht. 

In 2008 heeft Landschap Erfgoed Utrecht de eerste plannen ontwikkeld om een archeologische getinte, erfgoedroute te ontwikkelen in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Naast het ontwikkelen van de route zijn er cultuurhistorische elementen zoals de Celtic Fields hersteld. Uitgeverij Matrijs maakte een prachtig boekje bij deze wandeling die verschijnt in de reeks cultuurhistorische routes in Nederland.

De wandeling is ongeveer 19 km lang en begint op het landgoed Plantage Willem III. U loopt langs grafheuvels, landgoederen, de Paasheuvel en de herstelde Celtic Fields. Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische wandeling laat u kennismaken met het prachtige gevarieerde landschap in het stuwwalgebied en de historische hoogtepunten die in dit landschap verborgen liggen. Het boek is te koop via www.matrijs.com en via de boekwinkel.

Kijk hier voor meer informatie over de cultuurhistorische route.

Deze cultuurhistorische wandelroute is financieel mogelijk gemaakt door: provincie Utrecht, gemeente Rhenen, Nationale Postcode Loterij, Leenheren van het Sticht en Europese Unie.

 

Dit bericht is geplaatst op 11 juli 2014.