Eén centraal onderwijsplatform over de Romeinse Limes

Op 2 oktober 2017, tijdens de Maand van de Geschiedenis, is het nieuwe online onderwijsplatform voor de Romeinse geschiedenis in Nederland live gaan. Dit platform is ingebed in een geheel vernieuwde website over de Romeinse limes. Al het beschikbare lesmateriaal over de Romeinse tijd en de Romeinse limes in Nederland vind je hier direct bij elkaar op één overzichtelijk en aansprekend platform!

Wil je op stap naar de limes, een Romeinse collectie bewonderen of een leuke leskist bestellen? Heb je behoefte aan extra online lesmateriaal of een Romein in de klas? Op het onderwijsplatform vinden leerkrachten en docenten eenvoudig al het beschikbare Romeinse lesmateriaal én activiteiten. Leerlingen kunnen zoeken naar inspiratie, zoals uitstapjes, filmpjes, websites en ander materiaal voor hun werkstukken of spreekbeurt. Speciaal voor leerlingen is er heldere uitleg over de Romeinen en de Romeinse limes in Nederland beschikbaar.

De Romeinse limes: venster in de Canon van Nederland
De Romeinse limes is de grens van het Romeinse Rijk en markeert 400 jaar Romeinse geschiedenis in ons land. Niet verwonderlijk dat de Romeinse limes één van de vensters is in de Canon van Nederland. Nederlandse scholieren komen tijdens hun schooltijd meerdere malen in aanraking met het thema Romeinen en de Romeinse limes. De afgelopen jaren zijn door verschillende organisaties steeds meer educatieprojecten, lesmateriaal en uitstapjes ontwikkeld rondom dit thema. Omdat het aanbod van de educatieve projecten gefragmenteerd was, kreeg Stichting Romeinse Limes Nederland de afgelopen jaren veel vragen daarover. Zo’n belangrijke, lange periode uit de geschiedenis heeft daarom vanaf 1 oktober zijn eigen platform.

Organisatie
Het Onderwijsplatform is opgezet door Stichting Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU in samenwerking met Erfgoedhuis Zuid-Holland, Landschap Erfgoed Utrecht en Erfgoed Gelderland. Het platform is bewust ingebed binnen de website van de Romeinse limes, waardoor de verdiepende informatie over de Romeinse limes en de Romeinse tijd direct voorhanden is.

Dit bericht is geplaatst op 5 oktober 2017.