Feestelijke afsluiting eerste periode Cultuureducatie met Kwaliteit

Op 21 september was er een feestelijke afsluiting van het verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit 2013-2016 in DE KOM Nieuwegein. Het Filiaal theatermakers opende de bijeenkomst in de grote zaal van DE KOM met een deel uit de voorstelling ‘Falling Dreams’.  Daarna presenteerden Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht het werkboek Over waterwoorden en broodjes bonbon. Wethouder Martijn Stekelenburg van de gemeente Nieuwegein en Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie kregen het eerste exemplaar uit handen van Mariëtte Pennarts, gedeputeerde cultuur van de provincie Utrecht.

Astrid Poot hield een enthousiaste lezing over ‘Ontdekkend leren’. “Als we blijven werken vanuit vertrouwen, kunnen we van onze kinderen mooie makers maken”, aldus Astrid. Na de pauze gingen de deelnemers naar workshops in verschillende disciplines: muziek, drama, literatuur & dans, erfgoed, audiovisueel & nieuwe media en beeldend.

hr-21092016-kunstcentraal211
Workshop van Het Filiaal theatermakers: Bouw je droomdecor

 

Wat is het verdiepingsprogramma Cultuureducatie met Kwaliteit?
Het verdiepingsprogramma helpt scholen cultuureducatie te verbinden aan de ontwikkeling van hun school. Het programma wordt betaald vanuit een landelijke regeling: Cultuureducatie met Kwaliteit. Elke school die deelneemt aan het individuele verdiepingsprogramma, heeft een specifiek doel dat hij wil bereiken. Een schoolbegeleider helpt hen daarbij. Daarnaast ontwikkelen we aanvullende activiteiten voor groepen scholen. Cultuureducatie met Kwaliteit is gericht op scholen die de plek van cultuureducatie in hun onderwijs willen versterken. Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht werken daarbij samen met Het Filiaal theatermakers, kunstvakdocenten en lokale culturele instellingen.

Wilt u meedoen?
Doet uw school nog niet mee met het verdiepingsprogramma maar zie je wel mogelijkheden? Vanaf september 2017 komt er een nieuwe kans! Dan start de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020. Informeer naar de mogelijkheden bij Ellen Löwik (ellen.lowik@kunstcentraal.nl).

hr-21092016-kunstcentraal226
Op weg naar de workshops.

 

hr-21092016-kunstcentraal151
Workshop muziek van Allerd van den Bremen.

 

hr-21092016-kunstcentraal169
Workshop Het Filiaal theatermakers: Lichtlab.

 

hr-21092016-kunstcentraal181
Workshop dans / literatuur van Jos Bol en Eva Smits.

 

hr-21092016-kunstcentraal130
In de foyer van theater DE KOM.

 

 

Dit bericht is geplaatst op 23 september 2016.