Ga aan de slag in de natuur bij Utrechtse rijksmonumenten

Zin om als vrijwilliger buiten te werken op  mooie plekken in de provincie Utrecht? Naast lekker aan de slag te zijn in de natuur leer je veel over het beheer en onderhoud van historische tuinen en de achtergrond van de verschillende landgoederen. Kennis is niet nodig, wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week.  De werklocaties liggen veelal rondom de gemeenten Utrecht, De Bilt en Zeist.

Per 1 januari 2018 wordt er gestart met een nieuwe ploeg die het tuin- en parkonderhoud van vijftien rijksmonumenten van het Utrechts Landschap gaat uitvoeren. Daarbij kun je denken aan plant- en snoeiwerkzaamheden van park, bos en lanen, het maaien van gazons en hooilandjes, onderhouden van waterpartijen  en paden, klein onderhoud van meubilair en verlichting. De werkzaamheden worden vier dagen per week uitgevoerd. Per dag wordt een ploeg van vijf vrijwilligers ingezet, aangestuurd door een professionele ploegbegeleider. Er wordt in overleg met jou bepaald op welke (vaste) dag of dagen je zou willen werken. De ploeg verzamelt ’s ochtends om 08.30 uur op Landgoed Oostbroek (Bunnikseweg 25, De Bilt) en vertrekt vandaar naar de werklocatie.

Interesse? Bekijk hier de vacature en meld je dan snel aan voor de informatiebijeenkomst op 12 december (van 19:30-21:00 uur) via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

Dit bericht is geplaatst op 9 november 2017.