Ga aan de slag op de meest bijzondere plekken in de provincie!

Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap van Utrecht. Specifiek voor omgeving Amersfoort/Leusden, Veenendaal (Landgoed de Laan) en Leersum (Landgoed Zuylestein). Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week.

Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met minimaal 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op  bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn.

Afhankelijk van welke ploeg je kiest is er een vaste opstapplek, dag en tijd. Van jou, als vrijwilliger, wordt verwacht dat je iedere week op een vaste dag beschikbaar bent. Je maakt onderdeel uit van een team van enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op prachtige plekken. Dus wil je jouw spieren aan het werk zetten en het landschap onderhouden? Meld je dan snel aan en kom een keer een dag proefdraaien.

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem dan contact op met René Langedijk of vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

Kijk voor meer informatie over de vacature 

 

Dit bericht is geplaatst op 8 december 2016.