Graaf mee en onderzoek Romeinse scherven

Deze zomervakantie kun jij ontdekken hoe een archeoloog te werk gaat tijdens Graaf! in het Universiteitsmuseum Utrecht. Gewapend met een schep en kwast kun je samen op onderzoek uitgaan en Romeinse scherven opgraven. In het ArcheoLAB kun je, samen met archeologen, je scherf verder onderzoeken, andere vondsten bekijken of samen puzzelen om bijvoorbeeld een oude pot in elkaar te zetten. Kom ook!

Graaf!

10 t/m 24 juli, elke dag van 11.00 tot 16.00 uur

Voel jezelf een echte archeoloog bij Graaf! In de Hortus kun je in de twee opgraafbakken naar hartenlust graven naar vondsten uit de Romeinse en de Nieuwe tijd. Als je iets opgegraven hebt ga je samen met iemand die er verstand van heeft onderzoeken wat jouw vondst zou kunnen zijn. Als je geluk hebt, graaf je een Romeinse scherf op die je mee naar huis mag nemen.

ArcheoLAB

Elke dag van 11.00 tot 16.00 uur

In het ArcheoLAB kijk je mee over de schouder van archeologen en help je mee met hun onderzoek. De komende weken worden de gevonden scherven van misbaksels van een Utrechtse pottenbakkenrij uitgezocht. Help mee om deze misbaksels weer in elkaar te puzzelen. Heb je zelf ook iets bijzonders gevonden? Neem je vondst dan mee en ontdek met de archeologen meer over je eigen ontdekking.  

Kijk voor meer informatie over het ArcheoLAB hier en hier.

Dit bericht is geplaatst op 5 juli 2016.