Grote Archeologieprijs gewonnen door ArcheoHotspots

De ArcheoHotspots hebben de Grote Archeologieprijs gewonnen. De tweejaarlijkse prijs voor het project dat het beste inspeelt op de vertaling van archeologie naar het publiek werd tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober uitgereikt in het Rijksmuseum. Wim Hupperetz, directeur van het Allard Pierson Museum en initiatiefnemer van de ArcheoHotspots en Marjolein Woltering, landelijk projectleider van het project, namen de prijs in ontvangst.

Landschap Erfgoed Utrecht wil graag alle vrijwilligers bedanken die meehelpen bij de ArcheoHotspot Utrecht in Castellum Hoge Woerd! Benieuwd naar de Utrechtse Archeohotspot? Kijk hier voor meer info.

Grote Archeologieprijs
De Grote Archeologieprijs is een initiatief van de Stichting Archeologie en Publiek (SAP) en wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op het vertalen en verbeelden van archeologie richting het publiek. Naast een bronzen trofee van kunstenaar Thomas Junghans, bestaat de prijs uit een jaar lang gratis exposure in archeologisch tijdschrift ARCH.

Dit bericht is geplaatst op 31 oktober 2017.