Help mee hoogstamboomgaarden te behouden. Word Hoogstambrigadier!

Landschap Erfgoed Utrecht en de Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart zijn vorig jaar begonnen met het oprichten van een nieuwe Hoogstambrigade in de Utrechtse Waarden. Inmiddels zijn we begonnen met het opleidingstraject van de 14 enthousiaste vrijwilligers die zich hebben aangemeld. Er is nog plek voor ongeveer 10 enthousiaste vrijwilligers die nu nog kunnen aansluiten.

Waarom we hoogstamboomgaarden onderhouden met vrijwilligers? Het kost eigenaren veel tijd, en de subsidiemogelijkheden voor dit soort werkzaamheden zijn er niet meer. Het snoeien van hoogstamfruitbomen is een specialisme, maar om mee te doen hoef je geen ervaring te hebben. Vindt je het leuk om hier meer over te leren en de nieuwe kennis met een leuke groep vrijwilligers in de praktijk te brengen in de Utrechtse Waarden, dan ben je van harte welkom. Ook als je eigenaar bent en zelf jouw boomgaard wilt leren onderhouden.

De eerstvolgende data voor het opleidingstraject zijn gepland. Op 3 februari is er een  theorieavond in Polsbroek. Op deze avond kunt u ook kennismaken met uw collega Hoogstambrigadiers. Vervolgens is er op 7 februari een praktijkdag in Harmelen. De rest van de cursusdagen zijn verspreid over een aantal zaterdagen in 2015.

Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Astrid Meijer, voorzitter Hoogstamvereniging Groene Hart, of tel: 06-30251684.

Kijk hier voor meer informatie over de Hoogstambrigade Utrechtse Waarden.
Kijk voor meer informatie ook op www.hoogstamfruitgroenehart.nl.

Dit bericht is geplaatst op 27 januari 2015.