Houdt u het verhaal van de Pyramide van Austerlitz levend?

De Pyramide van Austerlitz markeert een belangrijk moment uit onze geschiedenis: de Franse Tijd. Vrijwilligers maken het mogelijk om iedereen van dit bijzondere monument te laten genieten. Deze zomervakantie verwachten we weer veel bezoekers en daarom kunnen we wel wat extra hulp gebruiken! We zoeken gastheren en -dames die kaartjes willen verkopen bij de toegang van de Pyramide van Austerlitz. Met de opbrengst van de kaartverkoop onderhouden we het monument.

Veel mensen zegt de Franse tijd waarschijnlijk niets, maar tot op de dag van vandaag heeft iedereen nog te maken met invloeden uit die tijd. Zo hebben we nu nog steeds een Burgerlijke stand en werden de standaarden voor maten, zoals meters en liters, in die tijd ingevoerd. En dit zijn natuurlijk niet de enige verhalen die er te vertellen zijn.

Als gastheer of gastvrouw ontvangt u de bezoekers bij het monument, u verkoopt kaartjes en geeft informatie als dat nodig is (er worden ook rondleidingen gegeven). Heeft u nog geen kennis van de Franse Tijd? Dat is geen probleem, onze gidsen maken u graag deelgenoot van hun kennis!

Voor u inspanningen krijgt u veel terug. U wordt opgenomen in een gezellig team van enthousiaste mensen, dat iedere 6 weken bij elkaar komt. Er is één keer per jaar een vrijwilligersuitje en samen bedenkt u nieuwe dingen voor de Pyramide van Austerlitz. Voor u inzet krijgt u een vrijwilligersvergoeding. Wilt u meer informatie? www.landschaperfgoedutrecht.nl/vacatures. U kunt ook contact opnemen met het Steunpunt vrijwilligerswerk van Landschap Erfgoed Utrecht: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.

Kijk voor meer informatie over de Pyramide van Austerlitz op www.defransetijd.nl.

Dit bericht is geplaatst op 13 juli 2017.