Klompenpad Snorrenhoefpad bestaat 10 jaar

Op donderdag 17 april bestaat het Snorrenhoefpad in het buitengebied van Leusden alweer 10 jaar. Het is hiermee het vierde pad dat jubileert. En dat in het jaar dat alweer het 50ste Klompenpad wordt geopend. Naar schatting genieten er jaarlijks zo’n 10.000 wandelaars van deze route. Een populair Klompenpad dus.


foto: Hans R. Visser

Dat de route één van de populairste Utrechtse Klompenpaden is geworden, blijkt wel uit de enthousiaste reacties die wandelaars uit heel Nederland achterlaten op de website www.klompenpaden.nl, facebook en twitter. ‘Wat een geweldige, mooie afwisselende wandeling. Door bossen, weide en akkers. Een echte aanrader!’ en ‘Geweldig dat je op paadjes komt waar je normaal nooit inloopt’ zijn veel gehoorde opmerkingen. Dit succes is natuurlijk te danken aan de vrijwillige Klompenpadbrigade die het pad beheert en de grondeigenaren die de wandelaars verwelkomen op hun terrein. Daarvoor willen wij hen in ieder geval hartelijk bedanken!
          
In de jaren na de opening zijn in de directe omgeving nog diverse andere Klompenpaden aangelegd, zoals het Dashorsterpad en het Glindhorsterpad. In Stoutenburg werken wij bovendien aan een nieuw Klompenpad dat begin 2015 wordt geopend. Hierdoor ontstaat een klein wandelnetwerk waarbij wandelaars naar hartenlust kunnen combineren en zowel lange als korte wandelingen kunnen lopen. Ook is het mogelijk om de route te lopen met  de Klompenpaden app voor Android en Iphone. Met de smartphone in de hand ontdek je bijzondere plekjes en hoor je interessante achtergrondverhalen van het gebied. Een kaart is overbodig, want de app wijst de weg.

Op 9 mei wordt alweer het 50ste Klompenpad geopend in de provincie Gelderland. De Klompenpaden zijn dus niet stil blijven staan. Meer informatie kunt u vinden op: www.klompenpaden.nl. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Dit bericht is geplaatst op 17 april 2014.