Kom helpen op Landgoed Prattenburg

Wilt u wel eens weten wat er achter het hek van Landgoed Prattenburg gebeurt? Dat kan! Sterker nog, u kunt ons helpen! Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, tussen Veenendaal, Rhenen en Elst ligt Landgoed Prattenburg. De eigenaren van Landgoed Prattenburg zijn samen met Landschap Erfgoed Utrecht op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhouden en behouden van de historische tuin en het omliggende landgoed.

Er wordt al sinds de late middeleeuwen over Landgoed Prattenburg geschreven, al heette het toen nog Grootveld. In 1502 wordt de naam Prattenburg voor het eerst in een akte vastgelegd. Sinds 1694 is het landgoed in bezit van de familie Van Asch van Wijck. In de afgelopen eeuwen is het huis meerdere malen verbouwd en vergroot en is het landgoed uitgebreid met gronden ten westen en oosten van de weg naar Elst. De huidige omvang is 430 ha. Daarvan is het merendeel bos, een park van 17 ha groot en daarnaast nog heideterreinen en landbouwgrond.

In 1896 is rondom het huis het park ontworpen door Otto Schultz. Hij heeft in zijn ontwerp rekening gehouden met de eeuwenoude lanenstructuur. Leonard Springer heeft zich in de jaren daarna ook met het park bezig gehouden. De vijverpartij werd aangelegd door Copijn. De afgelopen jaren is er door de familie Van Asch van Wijck veel zorg en aandacht aan de tuin besteed, maar zij kunnen dit niet meer alleen. Daarom zijn wij op zoek naar mensen met Groene Vingers!

Kijk hier voor meer informatie en om u aan te melden voor de kennismakingsdag op 14 juni.

Groene vingers wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Dit bericht is geplaatst op 24 mei 2017.