Ontdek Utrechtse verhalen op RTV UTRECHT

Waar vinden we de oudste sporen van menselijke bewoning in de provincie? Wat zijn andere bijzondere momenten in de Utrechtse geschiedenis? In de special op RTV Utrecht: Utrechtse vertellingen neemt Mari Carmen Oudendijk u mee door de geschiedenis van de provincie Utrecht. Zo ontdekken we bijvoorbeeld de grafheuvels bij Amerongen, horen we over het belang van de Romeinse limes en wordt duidelijk waarom het moerasland achter de Kromme Rijn is drooggelegd. De geschiedenis die in vogelvlucht voorbij komt kunt u ook zelf ook ontdekken op locatie. Deze special wordt uitgezonden op zondag 29 maart om 7.10 uur en wordt elke 2 uur herhaald. De herhaling is op woensdag 1 april.

Verhalen over de provincie toen, hier en nu

Deze uitzending is gebaseerd op het webplatform www.UtrechtAltijd.nl. Utrecht is rijk aan geschiedenis en erfgoed. In alle steden, dorpen, op het platteland, in het landschap en in de vele erfgoedinstellingen zijn sporen te vinden uit het verleden. Deze sporen vertellen bijzondere, spannende en soms grappige of trieste verhalen over grote en kleine gebeurtenissen die samen de geschiedenis van de provincie Utrecht vormen. Op UtrechtAltijd.nl vind je deze verhalen, lees ze thuis of op die plekken waar ze ook echt gebeurden.

Utrecht kent een veelheid aan musea, archieven, monumenten, historische verenigingen en instellingen die het cultuurhistorische landschap en andere sporen van de geschiedenis beheren en beleefbaar maken. Ontdek wat Utrecht te bieden heeft: vind op één plek een overzicht met activiteiten in de provincie, van wandelingen tot de nieuwste tentoonstellingen en van lezingen tot kinderactiviteiten.

De website is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht in samenwerking met vele (erfgoed)instellingen uit de provincie Utrecht. De website is tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Utrecht. UtrechtAltijd.nl maakt deel uit van de projectagenda Utrecht Verhaalt.

Dit bericht is geplaatst op 25 maart 2015.