Opening 50ste Klompenpad groot feest

Op 9 mei werd het 50ste Klompenpad geopend: het Doesburgermolenpad. Dat was reden voor een grootst openingsfeest met hoog bezoek. Er waren twee Commissarissen van de Koning aanwezig en dat komt niet veel voor. CvK Utrecht, de heer Van Beek gaf zelf ook aan: “Dan moet het ook om iets bijzonders gaan. De opening van het 50ste Klompenpad is dat ook. Ik ben er dan ook trots op dat Landschap Erfgoed Utrecht begonnen is met de eerste Klompenpaden in de provincie Utrecht.”CvK Gelderland, de heer Cornielje vertelde dat hij zelf graag wandelt en bekend is met de Klompenpaden. Als fervent wandelaar weet hij waar de wandelaar behoefte aan heeft: “Het uitleggen van de route is één, maar een pad goed onderhouden is nog belangrijker.” Hij roemt de inzet van de vele vrijwilligers van de Klompenpaden die ervoor zorgen dat alle paden goed gemarkeerd en onderhouden worden en blijven. De ambitie van de Provincie Gelderland is om het wandelen te bevorderen. “Het concept van de Klompenpaden sluit daar mooi op aan” aldus Cornielje.

Ook de burgemeester van Ede, de heer Van der Knaap is fan van de Klompenpaden. “Het is niet voor niks dat Ede de meeste Klompenpaden heeft. Op deze manier kan ik met de nieuwe wethouders het landschap in om het mooie buitengebied van Ede te laten zien en hen te leren kennen”. Hij benadrukte dat de coproductie van de makers van de Klompenpaden, Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, resulteert in een provinciegrensoverschrijdend wandelconcept waar de hele regio trots op kan zijn!

Heemraad van het Waterschap Veluwe Vallei, mevrouw Brouwer is trots op de betrokkenheid van het waterschap bij de Klompenpaden. Al vanaf het begin van de Klompenpaden, 11 jaar geleden, levert het waterschap een bijdrage. Ook zij feliciteerde vooral alle bewoners, grondeigenaren en vrijwilligers met het succes dat de Klompenpaden inmiddels zijn.

Het Doesburgermolenpad
Het Doesburgermolenpad is 8 km lang en loopt over een deel van de bestaande molenroute. De wandelaar komt langs een oude wildwal, over de eng, over het kerkenpad, over de voormalige heide en langs historische plekken van de Doesburgerbuurt. Dit is het zesde Klompenpad in de gemeente Ede en er is gezocht naar verbindingsroutes met de andere Klompenpaden. Via het Doesburgermolenpad kan er overgestapt worden op het Meulunterenpad of het Turfvelderpad.

Nieuwe Klompenpaden in ontwikkeling in Utrecht
Ook in de provincie Utrecht staan de Klompenpaden niet stil. Op dit moment zijn er 8 Klompenpaden in ontwikkeling. In juli worden de 2 Klompenpaden die rond Kamerik in ontwikkeling zijn geopend.

Kijk voor meer informatie over Klompenpaden op www.klompenpaden.nl.

 

Dit bericht is geplaatst op 14 mei 2014.