Ruim 14.000 vrijwilligers aan de slag op de Natuurwerkdag

Op 7 november gingen ruim 14.000 vrijwilligers aan de slag tijdens de Natuurwerkdag. Op 524 locaties in Nederland, ruim 40 meer dan in 2014, is gezaagd, gesnoeid en opgeruimd. In de provincie Utrecht organiseerde Landschap Erfgoed Utrecht de dag en werkten zo’n 1.050 mensen een dagje mee op 37 locaties. Werken in de natuur is geschikt voor jong en oud. Op bijna alle locaties zijn kinderactiviteiten georganiseerd. Op veel van deze locaties zijn ook scoutinggroepen actief geweest. Bekijk hier een impressie van de Natuurwerkdag.

In Langbroek kwam het Jeugdjournaal langs om samen scoutinggroep Vliegende Pijl 19 en met oud-boswachter Karel Matthijs, van Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede, te laten zien dat een dag wilgen knotten goed is voor mens en landschap. Actief supporter van de Natuurwerkdag Sipke Jan Bousema (bekend van Opsporing Verzocht en diverse kinderprogramma’s) heeft drie locaties bezocht, waaronder Langbroek. Hij werkte ook mee op de Natuurwerkdag om het werken in natuur en landschap bij een nog breder publiek onder de aandacht te brengen.

Bekijk hier het filmpje van het Jeugdjournaal.
Bekijk hier het filmpje van RTV Utrecht.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. LandschappenNL, initiatiefnemer van de Natuurwerkdag, benadrukt dat de belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap onmisbaar is om onze leefomgeving blijvend te kunnen beschermen. Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

Dit bericht is geplaatst op 8 november 2015.