Stoetwegenpad geopend: 1.000ste km Klompenpad bereikt

Op vrijdag 3 juli opende Landschap Erfgoed Utrecht het 71ste Klompenpad: het Stoetwegenpad. Daarmee is de 1.000ste km Klompenpad bereikt. Op deze prachtige dag kon iedereen genieten van een gevarieerd programma. Zo speelde het theaterduo Tall Tales Acrobatics de voorstelling 'Weg'. Frans ter Maten, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, Roy Luca, wethouder gemeente Zeist, en Gerrit Boonzaaijer, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug, verrichtten de officiële openingshandeling.Het Stoetwegenpad is ongeveer 11 km lang en leidt door het mooie buitengebied van Driebergen, Zeist en Bunnik. Wandelen door parkbossen, over landgoederen en een jaagpad. Dit nieuwe Klompenpad is door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van grondeigenaren, financiers en vrijwilligers tot stand gekomen.

Als u het Stoetwegenpad loopt met de bijbehorende folder leert u ook meer over de natuur en de cultuur. Weet u bijvoorbeeld dat gerechten de voorlopers van de huidige gemeenten zijn? Of wilt u meer weten over het bijzondere essenhakhout dat voorkomt  in het bosgebied van het voormalige landgoed Rijnwijck? Dan leest u hierover en over andere bijzondere natuur en cultuurhistorie langs de route meer in de folder die bij dit Klompenpad hoort. Ook is er een app ontwikkeld voor de route. Met de smartphone in de hand ontdekt u bijzondere plekjes en hoort u interessante achtergrondverhalen van het gebied. Een kaart is overbodig, want de app wijst de weg. Meer informatie over het Stoetwegenpad en andere Klompenpaden staat op www.klompenpaden.nl.

2015 Jaar van de Klompenpaden
Klompenpaden zijn erg in trek, dit jaar ontwikkelen Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zo’n 20 nieuwe paden. Ook is een speciaal boek over de eerste 50 Klompenpaden verschenen, is er een expositie over de Klompenpaden en organiseerden we gegidste wandelingen. Kortom; 2015 is het Jaar van de Klompenpaden. Houd www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina in de gaten voor data van openingen en speciale activiteiten.

Het Stoetwegenpad is financieel mogelijk gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht, provincie Utrecht, Nationale Postcodeloterij, gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Bunnik, Stuurgroep Kromme Rijnlandschap en Utrechts Landschap.

Dit bericht is geplaatst op 3 juli 2015.