UtrechtAltijd.nl vertelt een reeks (on)fortuinlijke geschiedenis verhalen

Geluk bij een ongeluk. Het nadeel van de één, is soms een voordeel voor de ander. Zelden wordt geluk los gezien van ongeluk. Het is maar net vanuit welk perspectief je kijkt. Zo werd Amersfoort een bedevaartsoord doordat Geertje Arends zich schaamde voor een Mariabeeldje. En het Rietveld Schröderhuis zou niet hebben bestaan als opdrachtgever Truus Schröder had besloten toch naar Amsterdam te verhuizen. Illustrator Agnes Loonstra verbeeldt een paar van deze (on)fortuinlijke verhalen in het campagnebeeld, zie jij welke?

In de serie Wat een geluk?! op UtrechtAltijd.nl lees je vanaf nu alles over de (on)fortuinlijk verhalen uit de Utrechtse geschiedenis. Deze serie verhalen met het thema geluk komt voort uit een samenwerking met de Maand van de Geschiedenis die in oktober plaatsvindt. De campagne van UtrechtAltijd.nl loopt tot februari 2018.

UtrechtAltijd.nl is dé online toegangspoort naar de verhalen achter het erfgoed van de provincie Utrecht. Verhalen die het waard zijn om gekend te worden. Ken jij nog een mooi (on)geluksverhaal? Maak ons deelgenoot en stuur het in via de website of deel het op facebook.com/utrechtaltijd

Dit bericht is geplaatst op 31 augustus 2017.