Vrijwilligers gezocht voor Nacht van de Buitenplaats

Op zaterdag 13 september organiseert Landschap Erfgoed Utrecht  de tweede editie van de Nacht van de Buitenplaats. Circa 30 buitenplaatsen staan letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Iedereen kan op deze sfeervolle avond genieten van verrassende activiteiten op verschillende feeëriek verlichte buitenplaatsen. Dit culturele programma varieert van muziek, dans en theater tot verhalenvertellers, avondwandelingen en een diner, en vindt plaats in de gemeenten Utrecht, Bunnik, De Bilt, Soest, Zeist en Utrechtse Heuvelrug.


Om deze avond in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen. In aanloop naar dit evenement verspreidt u op enkele locaties flyers en posters. Op de avond zelf heeft u de taak om de gastheer/vrouw te ondersteunen op een buitenplaats (o.a. ontvangen en wegwijs maken van de bezoekers, kleine hand en spandiensten). U helpt in de namiddag de eigenaar mee met het klaarmaken van de locatie (bv aansteken en/of klaarzetten verlichting, ontvangen acteurs, na afloop licht opruimwerk). Wij streven er naar per buitenplaats twee vrijwilligers te hebben. De werktijd op de avond zelf is tussen circa 17.00 uur en 23.00 uur afhankelijk van de programmering op de locatie.

Wij verwachten geen inhoudelijke kennis over de buitenplaats van u. Maar wel een open en gastvrije houding. U kunt zelfstandig werken en eventueel improviseren indien nodig. U bent op 13 september de namiddag en avond beschikbaar en in de tweede helft van augustus enkele momenten om flyers op enkele locaties neer te leggen. Tevens beschikt u over eigen vervoer. Vanzelfsprekend heeft u toegang tot het programma van de betreffende locatie.  Binnenkort is er meer informatie over de Nacht van de Buitenplaats te vinden op: www.nachtvandebuitenplaats.nl.

Lijkt het u leuk ons te helpen deze avond?  En een kijkje te nemen achter de heggen en hagen van de buitenplaatsen? Meld u dan voor eind juli aan bij Marielle Veenhof met daarbij uw eventuele voorkeur voor een bepaalde gemeente.

Dit bericht is geplaatst op 24 juni 2014.