Wie heeft de mooiste boerderij?

Boerderij van het Jaar is een initiatief van de Boerderijen Stichting Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht, die zich samen sterk maken voor boerderij, erf en landschap. Doe mee met deze prestigieuze verkiezing en maak net als de winnaars van vorig jaar kans op mooie prijzen en de titel Boerderij van het Jaar 2014.

Wie komen er in aanmerking voor de prijs?
De jury beoordeelt de inzendingen op architectuurhistorische, bouwhistorische en landbouwhistorische criteria. De boerderij dient in een goede staat van onderhoud te verkeren (geen achterstallig onderhoud). Zowel de inrichting van het erf als de inpassing van boerderij en erf in het landschap worden meegewogen in het oordeel. Verder moet de boerderij in een goede bouwkundige staat verkeren en gelegen zijn in de provincie Utrecht.

Enkele boerderijen die de onderscheiding de afgelopen jaren al hebben mogen ontvangen zijn: Het Gagelgat uit Soest (2013), Kopervik en Haugesund behorend bij Landgoed Linschoten (2012), Hofstede De Hoge Ham te Vleuten (2011), Boerderij De Groote Lage Weide te Woudenberg (2010).

Hoe werkt het?
Op www.boerderijvanhetjaar.nl kunt u tot 10 maart uw eigen boerderij of de boerderij van iemand anders aanmelden. Zowel boerderijen met een agrarische functie als met een andere functie mogen meedoen. De aanmeldingen worden door een vakjury bekeken en beoordeeld. De jury schrijft een uitgebreid juryrapport en de winnaar wordt bekend gemaakt op 22 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Landgoed Oostbroek in De Bilt. We hebben uiteraard mooie prijzen voor de winnaars.

Wie zijn wij?
De Boerderijen Stichting Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht streven naar het behoud van de karakteristieke Utrechtse boerderijen en hun erven. Boerderijbewoners kunnen bij ons terecht voor adviezen over verbouwing, restauratie, subsidiemogelijkheden of de inrichting van erf en tuin. Ook staat er veel informatie voor boerderijbezitters op de website www.ervenvanutrecht.nl

Meld u aan!
Kijk voor meer informatie op www.boerderijvanhetjaar.nl. Ook kunt u contact opnemen met Juliette Franssen, 030 220 55 34 of info@landschaperfgoedutrecht.nl.

Dit bericht is geplaatst op 3 maart 2014.