Wordt u vrijwilliger op Landgoed Remmerstein?

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt vrijwilligers voor het tuinonderhoud op Landgoed Remmerstein. U werkt in een nieuw op te richten vrijwilligersgroep en bent vanaf het begin betrokken bij het reilen en zeilen van de nieuwe groep, die werkzaam is onder leiding van een coördinator.

Het werk is zeer divers: zo kunt u borders opschonen, struiken aanplanten, onkruid verwijderen, schoffelen. Afhankelijk van het seizoen werkt u gemiddeld 1 dag(deel) per week in overleg. U heeft geen voorkennis nodig want de fijne kneepjes worden u geleerd. Al werkende leert u door het seizoen heen van alles over het beheer van de verschillende tuinelementen. Het enige wat wij vragen is uw enthousiasme, tijd en affiniteit met tuinonderhoud.

Landgoed Remmerstein in Rhenen is ontstaan uit een ridderhofstede, waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 15e eeuw. Het is circa 140 hectare groot. Het landhuis met omliggende tuin en boswachterswoning zijn prive-terrein. Het aangrenzende bos is openbaar toegankelijk. Een bijzondere plek dus om vrijwilligerswerk te doen.

NL Doet
Op 21 en 22 maart kunt u alvast vrijblijvend kennis maken met het werk op Landgoed Remmerstein tijdens NL Doet. U kunt zich hier aanmelden voor vrijdag en hier voor zaterdag.

Na NL doet organiseren wij een  informatiebijeenkomst waarbij u meer informatie krijgt over de verschillende aspecten van  het werk en kunt u kennismaken met de andere vrijwilligers.

Meer informatie over het werk via Marja Zandberg

Dit bericht is geplaatst op 6 maart 2014.