Primair onderwijs

Onze erfgoedprojecten

Onze erfgoedprojecten worden ontwikkeld in samenwerking met scholen en culturele instellingen. Voor iedere gemeente worden ze op maat gemaakt. Op die manier sluiten de projecten optimaal aan bij de directe leefomgeving van de leerlingen.

Onze projecten zijn veelal (deels) lesstofvervangend en vakoverstijgend. Je kunt (een deel van) de algemene lesstof vervangen door lessen over de geschiedenis van de eigen omgeving. Hierdoor kun je de leerstof begrijpelijker en aantrekkelijker maken, zonder dat het veel extra tijd kost.

Poster

Dit schooljaar sturen we geen flyer met onze projecten naar de scholen, maar bovenstaande poster waarop je kunt zien hoe ontzettend rijk de provincie Utrechts is aan cultureel erfgoed. Als je ook zo'n poster wil hebben, kun je die (gratis) aanvragen - stuur ons daarvoor een e-mail.

Beschikbare erfgoedprojecten

In het zoekmenu onder aan de pagina kun je filteren op je gemeente, waardoor je direct een overzicht hebt welke projecten er beschikbaar zijn. Wanneer het project nog niet voor jouw gemeente op maat is gemaakt, kun je contact met ons opnemen. Planning is altijd in overleg.

Digitaal lesmateriaal

Een deel van onze projecten is ingevoerd op onze nieuwe lesmaterialenwebsite.

Reserveren
Onze erfgoedprojecten zijn te reserveren bij de plaatselijke culturele instellingen of bij ons. Per project zie je waar je terecht kunt voor meer informatie en reserveringen.

Zoek lesmateriaal