Vrijwilligers maken het verschil

Op de Vrijwilligersdag ontving gedeputeerde Mirjam Maasdam uit handen van Landschap Erfgoed Utrecht-directeur Ivo Brautigam de vrijwilligersresultaten over 2016. Maar liefst 9.900 Utrechtse vrijwilligers realiseerden vorig jaar 769.221 manuren met een economische tegenwaarde van € 17,3 miljoen. Een stijging van 16 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Bekijk hier alle vrijwilligersresultaten in 2016.

Onschatbare waarde
Gedeputeerde Maasdam noemde de cijfers indrukwekkend en van onschatbare waarde. “Het laat zien dat de zorg en liefde voor onze rijke historie en leefomgeving springlevend is en diep verankerd”, voegde Landschap Erfgoed Utrecht-directeur Ivo Brautigam toe.

Resultaten landschap en natuur
De resultaten die vrijwilligers in landschap en natuur hebben behaald, hebben we nog iets verder uitgesplitst. Bekijk hier wat de vrijwilligers in 2016 hebben bereikt.

Help ook mee
Ook de komende jaren ondersteunt Landschap Erfgoed Utrecht graag de kracht en energie van burgers die zich inzetten om in de eigen regio landschap en erfgoed te versterken. Wilt u ook graag een actieve bijdrage leveren aan landschap en erfgoed? Kijk dan bij de actuele vacatures of neem contact op via  vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl.