Foodwalks

Foodwalks zijn wandelingen of fietstochten waar u onderweg kunt genieten van het prachtige maar ook smakelijke landschap. Aan de hand van een routebeschrijving en een recept kunt u zelf een maaltijd bij elkaar plukken. Tijdens de wandeling of fietstocht plukt of raapt u één of twee verse ingrediënten -bijvoorbeeld bramen, kersen of noten- uit het landschap. Bij de lokale landwinkel, biologische supermarkt of agrariër in de buurt van de route koopt u de aanvullende ingrediënten.

Het initiatief Foodwalks
Foodwalks is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en Stichting wAarde en maakt deel uit van het project Lekker Landschap. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij. In de provincie Utrecht wordt het project Lekker Landschap uitgevoerd door Landschap Erfgoed Utrecht. Wij ontwikkelen nieuwe Foodwalks en organiseren excursies en andere evenementen, samen met lokale partijen.Meer informatie over Foodwalks 
Op de website Foodwalks staan alle routes en aanvullende informatie. Ook op Twitter (@foodwalks) en Facebook zijn de Foodwalks te vinden. Kijk op de website Lekker Landschap voor meer informatie over het project.