Pyramide van Austerlitz

Een piramide in Nederland? Ja zeker! En je kunt helpen om hem in stand te houden en de bezoekers te vertellen waarom hij hier staat! De Pyramide van Austerlitz is een tastbaar hoogtepunt uit de Franse Tijd (1795-1813). Veel mensen zegt de Franse tijd waarschijnlijk niets, maar tot op de dag van vandaag heeft iedereen nog te maken met invloeden uit die tijd. Zo hebben we nu een Burgerlijke stand en kwamen er standaarden voor maten, zoals meters en liters.

Er zijn vele prachtige verhalen te vertellen over deze bijzonder invloedrijke periode en ook over wat er toen op de Heuvelrug gebeurde. Deze verhalen verdienen het om te worden doorverteld. Dat zijn onze 30 vrijwilligers, die bijna 44.000 bezoekers ontvingen in 2016, met ons eens. Zij vertellen het verhaal en laten bezoekers de Franse tijd beleven in ons bezoekerscentrum of met een rondleiding door een gids en uiteraard met het beklimmen van de enige piramide in Nederland: De Pyramide van Austerlitz.Vanaf volgende week zijn het bezoekerscentrum en het monument weer 7 dagen per week open. Dat is een grote inspanning voor onze vrijwilligersgroep. We zijn daarom op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers die op korte termijn beschikbaar zijn.

Gastheer/ gastdame
Wij zoeken gastheren en -dames die het kassahuis van het monument de Pyramide van Austerlitz willen bemensen. Je draagt o.a. zorg voor ticketverkoop en het uitdelen van de ‘klimdiploma’s aan kinderen. Verder wijs je mensen de weg. Je bent zelfstandig, enthousiast en accuraat. Je kunt zelf maandelijks jouw beschikbaarheid aangeven. Lees hier de vacature.

Wat bieden wij jou
Wij bieden een gezellige werkomgeving met veel zelfstandigheid, vanzelfsprekend word je ingewerkt door ervaren vrijwilligers. Eenmaal per 6 weken is er een vrijwilligersavond, je ontvangt een onkostenvergoeding en jaarlijks is er een vrijwilligersuitje.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden en heb je interesse? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk van Landschap Erfgoed Utrecht via vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030 – 220 55 34.