Ik word vrijwilliger

Je digitale erfgoedcollectie beter zichtbaar, bruikbaar & houdbaar

vr 29 november 2019 10:00 - 12:30, Bunnikseweg 39, Landgoed Oostbroek, De Bilt

Heb je als erfgoedorganisatie een digitale collectie die je (nog) beter wilt ontsluiten of bewaren? Landschap Erfgoed Utrecht heeft sinds kort een Steunpunt Digitalisering. Twee digitaal-erfgoed-coaches kunnen je helpen om je collectie beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Dit is één van de 13 provinciale steunpunten die zijn opgericht vanuit het landelijk Netwerk Digitaal Erfgoed.

Erfgoedorganisaties kunnen dit en volgend jaar subsidie aanvragen om hun reeds gedigitaliseerde collecties beter zichtbaar, bruikbaar en houdbaar te maken. Eén van de fondsen waar dat kan, is het Fonds voor Cultuurparticipatie. De regeling ‘Creatief gebruik digitaal erfgoed’ is er om projecten te ondersteunen waarbij jongeren (12 tot 25 jaar) in hun vrije tijd creatief aan de slag gaan met digitale erfgoedarchieven of online erfgoedcollecties. Bijvoorbeeld door iets nieuws te creëren waarbij digitaal erfgoed het bronmateriaal is.

Op vrijdag 29 november vertellen we wat we doen als digitaal-erfgoed-coach en geeft het Fonds voor Cultuurparticipatie tips & tricks voor een goede subsidieaanvraag. De bijeenkomst vindt plaats in de Janssenzaal van het ‘grote huis’ op Landgoed Oostbroek van 10.00 – 12.30 uur. Je bent vanaf 9.30 van harte welkom.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het kader van de landelijke Week van het Digitaal Erfgoed (25-30 november).
Meer informatie vind je bij onze adviseurs Mieke Heurneman en Marianne de Rijke

Je kunt je hieronder aanmelden.

 

 

Ja, ik schrijf me in

Meld je aan

Vul uw naam in
(optioneel)
(optioneel)

Deel met je vrienden