Word donateur Vrijwilligerswerk
Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed
Workshop

Zelfscan Digitaal Erfgoed

Workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed

do 9 december 2021 10:00 - 12:00, online

Op donderdag 9 december vindt van 10:00 tot 12:00 uur via Zoom de workshop Zelfscan Digitaal Erfgoed plaats. Met de Zelfscan Digitaal Erfgoed krijg je als erfgoedinstelling inzicht in de mate van je digitale volwassenheid en wat je kunt doen om die te vergroten.

Tijdens de workshop leer je hoe je de Zelfscan kunt inzetten om de erfgoedinformatie beter houdbaar, bruikbaar en zichtbaar te maken. Wat is de staat van de digitale collectie binnen jouw instelling? Hoe kun je je digitale erfgoed nog beter duurzaam behouden voor de toekomst? Of zorgen dat je digitale collecties optimaal toegankelijk zijn en verbonden aan andere erfgoedinformatie? En hoe zichtbaar is je digitale collectie voor (potentiële) gebruikers en hoe bedien je hen? Deze en andere vragen worden tijdens de workshop behandeld.

De Zelfscan Digitaal Erfgoed is ontwikkeld binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed voor kleine en middelgrote instellingen en geeft praktijkgerichte adviezen op basis van een zelfevaluatie.

Meer weten?
Neem dan contact op de workshop docenten Mieke Heurneman, m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl of Marianne de Rijke, m.derijke@landschaperfgoedutrecht.nl.

Schrijf je in via de inschrijfknop.

Ja, ik schrijf me in

Deel met je vrienden