Doneer Vrijwilligers

Proeflokaal: Te gast in de klas

di 17 januari 2023 15:00 - 17:30

Ontvang je als erfgoedinstelling met regelmaat schoolklassen? Dit Proeflokaal in Castellum Hoge Woerd in Utrecht is voor iedereen die met schoolkinderen in een educatief programma werkt en gaat over het geven van een geslaagde gastles. Deelname is gratis.

Landschap Erfgoed Utrecht organiseert het proeflokaal samen met Kunst Centraal. Het is voor culturele partners én gastdocenten (zzp-ers) die werken voor primair onderwijs. Het is het eerste proeflokaal van een serie van drie. Hierna volgen nog Vervelende kinderen bestaan niet?! (7 maart 2023) en Reflecteren? Hoe? Zo! (18 april 2023).

Over 'Te gast in de klas'
Als gastdocent kom je voor korte tijd in een klas of met een klas op locatie om jouw les uit te voeren. Je kent de groepsleerkracht niet, je kent de kinderen niet. Dat maakt het best spannend. Een goed opgebouwde les waarin een aantal voorwaarden zitten ingebouwd, heeft invloed op het succes van je les. Door in je voorbereiding op de les rekening te houden met bepaalde aspecten in je lesontwerp, kun je aansluiten bij het kind. Over deze randvoorwaarden gaat het eerste proeflokaal: ‘Te gast in de klas’. Hoe maak je jouw activiteit tot een succes en bouw je een goede gastles op? Hoe ontwikkelt een kind zich cognitief en creatief? Welke werkvormen zet je in om kinderen te laten ervaren wat jij wilt bereiken?

Het proeflokaal is een interactieve middag vol inspiratie én leren van elkaar. Na afloop weet je:

  • Aan welke vier kenmerken je een geslaagd lesontwerp kunt herkennen
  • Heb je inzicht in leerstijlen en belevingswereld van kinderen
  • Heb je concrete handvatten gekregen om dit in je eigen lespraktijk te realiseren


Er is plek voor maximaal 25 personen.

Aanmelden kan via www.kunstcentraal.nl/agenda/proeflokaal-te-gast-in-de-klas/

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 d.wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl

Deel met je vrienden