Doneer Vrijwilligers

Een introductie op toegankelijkheid

wo 19 april 2023 15:30 - 17:00, online

Tijdens de bijeenkomst ‘Een introductie op sociale toegankelijkheid’ staat de vraag centraal: hoe maak je jouw erfgoedorganisatie toegankelijker? Expert Elvera van Leeuwen (Stichting Oren en Ogen Tekort) neemt je mee in het onderwerp.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden >

Drie kennis- en inspiratiesessies
Deze sessie is onderdeel van een reeks van drie kennis- en inspiratiesessies vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger. In online bijeenkomsten gaan we aan de slag met het onderwerp sociale toegankelijkheid. De focus ligt op bezoekers en nieuwe vrijwilligers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Sociale toegankelijkheid betekent dat er op een gewone manier met je wordt omgegaan. Bijvoorbeeld dat je gastvrij ontvangen wordt, dat je goed te woord wordt gestaan en dat je makkelijk bij de juiste (online) informatie kunt komen.

De bijeenkomsten kunnen als reeks gevolgd worden, maar mogen ook afzonderlijk worden bijgewoond. De bijeenkomsten vinden digitaal plaats, en zijn daardoor niet plaatsgebonden.

De bijeenkomsten worden mede gefinancierd door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Fonds voor Cultuurparticipatie en mogelijkerwijs aangevuld door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Deel met je vrienden