Doneer Vrijwilligers
Webinar Scars of War

9 februari 2023

Webinar ‘De resultaten van Scars of War’

do 9 februari 2023 19:30 - 20:30

In 2022 zochten ruim 400 vrijwilligers op hoogtekaarten naar de restanten van loopgraven, bomkraters en munitiedepots uit de Tweede Wereldoorlog. Er werden 95.000 kaartjes bekeken. Wat zij ontdekten, kom je te weten tijdens de online presentatie op donderdag 9 februari tussen 19:30 en 20:30.

De vrijwilligers van Scars sof War, ook wel burgerwetenschappers genoemd, speurden op de website Zooniverse zogenaamde Lidar hoogtekaartjes af. Vonden zij restanten van loopgraven, bomkraters en munitiedepots, dan voerden zij dit in. Scars of War is afgerond en onderzoekers Wouter Verschoof-van der Vaart en Eva Kaptijn vertellen er graag alles over.

Uniek onderzoek
Er werd gespeurd op kaartjes van de Utrechtse Heuvelrug en het Gooi. Het onderzoek is uniek; nog niet eerder was er een archeologisch citizen science project naar het landschap van de Tweede Wereldoorlog.

Schrijf je nu in! De deelnamelink ontvang je voorafgaand aan het webinar per mail.

Ja, ik schrijf me in

Scars of War is een project van Landschap Erfgoed Utrecht met het Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, de provincie Utrecht en Leiden Universiteit. Het werd mede mogelijk gemaakt door het vfonds en Stichting Elise Mathilde Fonds (Leids Universiteits Fonds).

Deel met je vrienden