Doneer Vrijwilligers

De Grote Archeologie Show

do 15 juni 2023

Op donderdag 15 juni, op de vooravond van de Nationale Archeologiedagen, vindt in Utrecht de tweede editie plaats van de Grote Archeologie Show. Deze show is een wervelende waterval van negen flitspresentaties over spraakmakende ontdekkingen in stad en regio Utrecht van het afgelopen jaar. Deze bonte parade van stand-up archeologie wordt verzorgd door bevlogen experts met jarenlange ervaring in Utrechtse bodem.

In de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd kijk je live mee door een microscoop, bekijk je diverse objecten van dichtbij en kom je meer te weten over allerlei vondsten. Wat leert een zeldzame zilveren munt over de val van keizer Nero? En hoe zit het met de mysterieuze ongebakken bakstenen van Rotsoord? Een groot scala aan vondsten, perioden en technieken komt aan bod, waarbij steeds weer grote verhalen blijken te schuilen in soms maar kleine objecten.

Als je in één klap alle archeologische hoogtepunten van de afgelopen tijd wilt herbeleven en geen zin hebt in de zoveelste lezing, dan mag je de Grote Archeologie Show niet missen. Wees er snel bij, want vol = vol.

Wat: de Grote Archeologie Show
Waar: de theaterzaal van Castellum Hoge Woerd
Wanneer: 15 juni, 20:00 uur
Prijs: €15,- p.p.

Start kaartverkoop: 15 mei via www.museumhogewoerd.nl/GAS

Deel met je vrienden