Doneer Vrijwilligers

Excursie 2 juni: Anna’s ZuivelLokaal en de Tuinen van Hartstocht

vr 2 juni 2023 10:00 - 12:30

Werk jij als agrariër samen met andere bedrijven of met inwoners op je bedrijf, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Op vrijdag 2 juni van 10:00 tot 12:30 uur organiseert Duurzame Landbouw met Natuur samen met LEADER de excursie ‘Betrek ondernemers en inwoners bij je bedrijf’.

De excursie vindt plaats bij Anna’s Hoeve in Abcoude, waar Henno en Femke Hak in hun ZuivelLokaal ruimte bieden aan allerlei producenten voor het ontwikkelen en verfijnen van hun zuivelproducten. Daarna brengen we een bezoek aan de Tuinen van Hartstocht, een zelfoogsttuin op boerderij Hartstocht, naast Anna’s Hoeve. Benieuwd naar hun ervaringen met deze samenwerkingen? Meld je dan aan via dit inschrijfformulier.

Meer bedrijvigheid op je erf
Door samen te werken met andere partijen op je bedrijf, zoals ondernemers en inwoners, kun je veel tussenschakels uit de voedselketen weghalen. Hierdoor blijft er onder aan de streep vaak meer over voor je producten en verbreed je je verdienmodel. Tijdens deze excursie gaan we naar twee uiteenlopende initiatieven waar verbinding voorop staat. Het ZuivelLokaal brengt ambachtelijke zuivelverwerkers bij elkaar die producten ontwikkelen met een aanwijsbare oorsprong en die samen werken bij het op de markt brengen van deze producten. Daarnaast bieden ze op het erf van hun melkveehouderij ruimte voor horeca, toerisme en kantoorruimte. De Tuinen van Hartstocht is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen een tuinderij en een melkveebedrijf. De deelnemers van de zelfpluktuin op de tuinderij kunnen aansluitend gebruik maken van de boerderijwinkel op boerderij Hartstocht en vice versa. Zo werken verschillende initiatieven onder één dak elkaar vaak in de hand.

Aanmelden
Ben je benieuwd naar deze initiatieven en wat de mogelijkheden hiervoor zijn op jouw bedrijf? En ontmoet je graag andere ondernemers die zulke samenwerkingen overwegen? Meld je dan nu aan voor deze excursie via dit formulier.

Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur

Deze excursie wordt georganiseerd vanuit het Trajectplan Duurzame Landbouw met Natuur. Dit is een samenwerking van de Land- en Tuinbouw Organisatie Noord (LTO Noord), Natuurmonumenten, Agrarische collectieven, Landschap Erfgoed Utrecht (LEU), Staatsbosbeheer (SBB), Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), Utrechts Landschap en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

Anna’s ZuivelLokaal heeft subsidie ontvangen vanuit het Europese programma LEADER, vandaar dat deze excursie samen met de twee Utrechtse LEADER-gebieden Weidse Veenweiden en Utrecht Oost wordt georganiseerd. Vragen over deze excursie? Neem daarvoor contact op met Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl

Deel met je vrienden