Doneer Vrijwilligers

Workshop Eetbare planten

wo 7 juni 2023 14:00 - 16:00, Demmerikse polder, Vinkeveen

Stengels, bloemen, bladeren… Zo’n 30% van de wilde planten die je tegenkomt heeft eetbare delen. Wildplukken vraagt dus enige kennis van wat wel en niet eetbaar is, maar het is voor iedereen goed te doen om een aantal veelvoorkomende eetbare wilde planten te leren kennen. En heb je zelf eenmaal ontdekt hoe leuk en leerzaam het is om te wildplukken, dan heb je een mooie troef in handen om anderen van de natuur te laten proeven. 

Aan de slag
In deze Oostbroekworkshop leert natuurgids Ellen Aarsman je de wereld van eetbare wilde planten kennen. Zij koppelt culinaire hoogstandjes aan een fraaie wandeling in de Demmerikse Polder in Vinkeveen. Leer bermen en slootkanten als moestuin zien en proef wat die plekken te bieden hebben. Ook komen de regels van het wildplukken aan bod en bespreken we hoe je als gids deelnemers wegwijs maakt in eetbare planten en hun toepassingen. Deze workshop is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Aanmelden
Wil jij meer weten over veelvoorkomende eetbare planten? Gewoon voor jezelf of om er iets mee te doen in je vrijwilligerswerk? Meld je dan aan! Deze excursie is bedoeld voor vrijwilligers van de Oostbroekorganisaties.

Oostbroeklezingen

De Utrechtse natuur- en milieuorganisaties organiseren bijna elke maand een lezing voor de vrijwilligers én inwoners van Utrecht die hart hebben voor de Utrechtse natuur. Tot ziens bij één van de lezingen!

De Oostbroeklezingen is een samenwerking van IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en Natuurmonumenten.

Deel met je vrienden