Doneer Vrijwilligers

Cursus ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’

do 23 maart 2023 16:30 - 21:00, Arthur van Schendelstraat 600, Utrecht

Het Adviespunt Ruimte van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseert de cursus ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’. Deze cursus is interessant voor vrijwilligers en coordinatoren van groepen in het landschap om te horen hoe je effectief invloed uitoefent op ruimtelijke besluitvormingsprocessen.

Binnen afzienbare tijd wordt de Omgevingswet van kracht en daarmee gaat er veel veranderen. Ondanks het uitstel van de inwerkingtreding van de wet is het belangrijk dat we ons nu voorbereiden op de komst ervan. Daarom organiseert de NMU voor geïnteresseerde inwoners en belangengroepen twee keer per jaar de cursus ‘Van bestemmingsplan naar omgevingsplan’. 

In deze cursus leer je over de hoofdlijnen van de Omgevingswet en de belangrijkste instrumenten (omgevingsvisie en -plan), met daarin aandacht voor onderwerpen zoals natuurbescherming, milieu en duurzaamheid. Je leert ook hoe je als bewoner of ‘groene groep’ effectief invloed kunt uitoefenen op besluitvormingsprocessen over ruimtelijke plannen. Tenslotte is er in de cursus ruimte voor inbreng van eigen casussen door deelnemers. Zo leer je van elkaar en verschillende mensen en groepen kunnen elkaar op deze manier versterken. 

De cursus bestaat uit twee avonden die samen één geheel vormen. De cursus is inclusief een gratis maaltijd. 

Datum: donderdag 23 en 30 maart 2023
Tijd:      16.30 – 21.00 uur
Locatie: NMU, Arthur van Schendelstraat 600 in Utrecht (op loopafstand van Utrecht CS)
Kosten: gratis

> Meld je aan

Deel met je vrienden