Doneer Vrijwilligers

Bijzondere Buitendag met de Universiteit Utrecht

di 16 mei 2023 09:30 - 15:00

In mei gaan we niet één, maar twee keer aan de slag. Deze Bijzondere Buitendag is extra bijzonder want het is in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Tijdens de Wellbeing week van de Universiteit Utrecht kunnen studenten deelnemen aan verschillende activiteiten die ten goede komen aan hun welzijn. En wat werkt nu beter dan lekker aan de slag buiten in het groen? 

Hooien bij het ringslangbosje van de universiteit Utrecht 
Achter de veldjes naast het Buys Ballotgebouw aan het Princetonplein vind je het ringslangbosje. Tijdens deze natuurklus nemen we je mee naar de veldjes waar je met riek in de hand gaat hooien. Met de riek verplaats je het gemaaide en gedroogde gras. Een rustgevende en tegelijkertijd intensieve handeling waarmee je je hoofd lekker leeg maakt. Door te hooien krijgen verschillende planten en dieren meer kans op dit grasland. 

Beperkte plekken 
Er zijn minder plekken dan normaal beschikbaar tijdens deze Bijzondere Buitendag omdat een aantal plekken gereserveerd zijn voor de deelnemende studenten van Universiteit Utrecht. Wees er dus snel bij! 

Wat zijn de Bijzondere Buitendagen?
Met de Bijzondere Buitendagen kun je proeven aan vrijwilligerswerk zonder je meteen te binden aan een vaste groep. Je kunt je via de link rechtsbovenin aanmelden voor deze natuurklus.

Bijzondere Buitendagen zijn werkdagen op verschillende locaties in de provincie Utrecht. Vaak vinden de dagen plaats op het landgoed van Utrechtse buitenplaatsen. De groepsgrootte van een klus is zo'n dertig tot veertig mensen. De klussen zijn telkens anders. Er is altijd een begeleider aanwezig en voor veilig werken wordt gezorgd.

Ja, ik schrijf me in

Deel met je vrienden