Doneer Vrijwilligers

Kennisdagen Limes

do 26 oktober 2023 09:30 - 17:00

Sinds 2021 is de Neder-Germaanse Limes Unesco Werelderfgoed. En beschermen we in Nederland dit archeologische monument in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Het verhaal van deze grens van het Romeinse Rijk wordt inmiddels door vele specialisten en vrijwilligers verteld, op tal van locaties. Misschien ook wel door jou.

Wil je als vrijwilliger meer weten over de Limes? Waarom het eigenlijk Werelderfgoed is? Welke locaties er precies zijn en hoe deze grens van het Romeinse Rijk functioneerde? Bezoek dan de Kennisdag Limes en ontdek het bijzondere verhaal zodat je het ook kunt koppelen aan het verhaal van jouw locatie. De Kennisdag Limes wordt georganiseerd door Romeinse Limes Nederland.

Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht
De Neder-Germaanse Limes vind je in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Er zijn dan ook drie kennisdagen. De Utrechtse Kennisdag vindt plaats op donderdag 26 oktober in het Waterliniemuseum in Bunnik, naast Fort Fectio, Het oudste en grootste fort van ons land. Tijdens een Kennisdag behandelen specialisten thema’s zoals de bijzondere waarden van het Unesco Werelderfgoed, de Limes in breder internationaal verband en de Limes in de eigen provincie. Ook ga je zelf aan de slag met het verhaal van je eigen locatie: welk verhaal vertel jij? Wat heb je nodig om dat verhaal nog beter te kunnen vertellen? En ook leuk; je ontmoet vrijwilligers die zich op andere erfgoedlocaties ook bezighouden met het verhaal van de Limes en de Romeinen in Nederland.

Voor wie
Vrijwilligers en medewerkers van locaties langs de Limes
Gidsen, rondleiders en medewerkers van musea langs de Limes

Wanneer
12 oktober, Provinciehuis, Den Haag             
24 oktober, Erfgoed Gelderland, Arnhem    
26 oktober, Waterliniemuseum, Bunnik       

De kennisdagen zijn gratis te bezoeken.

> Meld je nu aan

Deel met je vrienden